banner1451
banner1461
  

İnsan utanır, Allah’tan korkar! Tabi Allah korkunuz varsa, vicdan ile cüzdan arasında gidip gelmiyorsanız, sıkışmıyorsanız.

Lakin utanacak yüzünüz yoksa, biz yazdıkça yüzünüz kızarmıyorsa, söylenecek söz de kalmıyor geriye.

Biz KSÜ önündeki yılan hikayesine dönen köprülü kavşağı yazdıkça, herhalde birileri haz d uyuyor, mutlu oluyor, ki, damarımıza bakıyor gibi, inadımıza gidiyor gibi, bitirmemek için elinden geleni ardına koymuyor.

Bitmedi, bitirilemiyor. Okurlarım da ‘Mehmet abi, ne olur ısrarla yaz!’ diye bize gaz veriyor. Mahallenin delisi biziz ya…

Tekrarlıyorum, ısrar ediyorum, bu iş Gaziantep’te olsa, o müteahhidi sopa ile kovalarlar, bir daha ekmek için kimsenin kapısını çalmaz ederler.

Bizi yazıyoruz, usanıyoruz, yetkililer gıkını çıkartmadığı gibi, herhalde pişkinlikten yüzleri de kızarmıyor. Karayolları mı, müteahhit mi, her kim ise suçlusu, çıksın artık veya hak ettikleri cezaları alsınlar yani.

*

Bizim her işimiz mahkemelik, her işimizi sürüncemede, her işimiz hikâye. Geçen hafta içinde 12 Şubat Stadyumunu yazdık, çürük raporu olan yere yaklaşık 10 milyona yakın para harcandı. Ve çürük olan stadda 18 hafta maç oynandı. Ama göz göre göre, para toprağa gömüldü. Devlet zarar etti. Bir Allah’ın kulu çıkıp da ‘hadisenin özü şudur’ demedi. Diyemedi, çünkü söyleyecek sözler boğazlarında düğümlenecekti.

Siyaset sesini çıkartmadı, bürokrasi Allahlık Ali bey, sivil toplum kuruluşları ‘bana ne!’ci, varsa yoksa basın olayların üzerine üzerine gidiyor, gittikçe de düşman kazanıyor, ya da soluğu mahkeme koridorlarında alıyor.

Derken… Hatadan dönülüyor, sezon sonuna kadar maçların 12 Şubat Stadyumunda oynanmasına karar veriliyor. İnanıyorum bu kararın alınmasında KMS Başkanı Fatih Ceyhan ile, adaşı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç’un girişimleri, duyarlılıkları yeterli olmuştur. Teşekkürler!

*

Boğazkesen Camii restore ediliyor. Allah razı olsun vakıflar Bölge Müdürlüğünden. 14 Ekim 2014’te bitirilmesi gerekirken, sürüncemeye bırakılan bir başka işimiz.

Acaba müftülük uyuyor mu? “kardeşim sen bu işi belirtilen anlaşma tarihinde bitirecektin, neden bitirmedin?” diye hesap sorabiliyor mu? Bu işin uzaması için ek hakediş verildi mi, verildiyse ne kadar?

Müftülük binasının altını paralele veren sayın müftümüzün acaba bir cevabı var mı?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol