banner1482
 Geçenlerde, gazetemiz ve sitemiz sahibi Mehmet Fiskeci usta, köşesinde ‘Bu Suriyeliler de çok olmaya başladı” demiş, özellikle her geçen gün potansiyel tehlike haline gelen Suriyeli gençlerin yaptığı taşkınlıkları, saldırıları gündeme taşımış, bayağı da okunmuştu yazı.

Yazısında, sabah namazını müteakip camiden çıkan bir yaşlı insanı takip edip, yolunu keserek para isteyen bir adamın korkularını, paniklerini dile getirirken, yaşı 12’lerin üzerinde olan Suriyeli gençlerin her geçen gün artan toplumsal olaylarına dikkat çemişti.

Aynı olayı ben de yaşadım. Benim de başımdan geçeni sizlerle paylaşmak zorundayım.

Yol kesiyorlar, para istiyorlar, dileniyorlar, cinayet işliyorlar, hırsızlık yapıyorlar, anlayacağınız, toplumun kıyısında gezen ne kadar olumsuz hareket varsa işliyorlar.

Türkiye ve Kahramanmaraş, ülkelerindeki içi savaş nedeniyle şehrimize sığınan mültecileri kabul etmiş, sığınanlara kucak açmış, onlara barınak sağlamış, karınlarını doyurmuş,  eğitim ve sağlık ihtiyaçlarını gidermiş, gerektiğinde sanayi sitesinde ve fabrikalarında işi bile vermişti.

Adam gibi çalışanları yok değil. Birinin yaptığı yanlışlığı, uygunsuzluğu hepsine birden mal etmek de hata da, yapılanları da tasvip etmek ayrı bir hata.

*

Duyduğuma göre, sanayi sitesi kooperatifi üyeleri, suriyelileri8nbarındığı Çadırkent’tekilerin boşaltılmasını istemişler. Hepsinin orada arsası var, işyeri kuracaklar, arsa Çadırkent alanı.

Suriyeli mülteciler buraya yerleştirilirken, Suriyedeki iç savaşın biteceği sanılıyor, bekleniyordu.  Herkes yanıldı,  aradan 3 yıl geçti, ne savaş bitti, ne de Suriyelilerin Kahramanmaraş halkına yaptığı uygunsuz davranışlar son buldu.

Başımdan geçeni yazmak istiyordum. Hafta içinde, ikindi sonrası, Kıbrıs meydanından Ulu Camiinin oraya doğru giderken, birisinin beni takip ettiğini fark ettim. Elinde telefon, konuşmuyordu ama konuşuyormuş gibiydi.

Dolmuşa binince, o da bindi. Dikkat ettim, sürekli beni kesiyordu. İnsan ürküyor, korkuyor. Modern giyimli bir bayan olarak, evime gittiğimde, Suriyeli olduğuna yüzde yüz emin olduğum genç, kapıma kadar takip etti beni.

Eve kendimi zor attım. Birileri bunlara dur demeli. Biz onlara kucak açarken, misafirperverliğimizi gösterirken, Maraş halkına yapılan bu uygunsuzluğu kabullenemedim.

Evet, birileri bunlara dur demeli,  bu genceler kontrol altına alınmalı bir şekilde.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol