Evet olamadık da, yanar yüreğim ona yanar! Niye olamadık, bizim onlardan neyimiz eksik, anlatacağım.

Şair merhum Abdürrahim Karakoç’un dediği gibi, neyimizi yok ki Allah’a şükür, tabiat güzelliği desen bizde, temiz hava, temiz su, bol orman, yöresel lezzetler, yer altı yerüstü zenginlik… Ama gel gör ki, yanımızda, altımızda ve üstümüzdeki zenginliklerin kıymetini bilemediğimiz gibi, gün yüzüne çıkartmak, tanıtmak, tarihi ve kültürel değerlerimizi başkaları ile paylaşmak, tarih ve kültür turizmini geliştirerek şehrimize yerli-yabancı turist çekmek için kılımızı bile kıpırdatmıyoruz.

Bir Yedikuyular Kayak Merkezimiz vardı, onun işletmesini de başkalarına verdik, kendi memleketimizde yetim, öksüz kaldık. Kadim kentimiz deriz, Sütçü İmam ile övünür, Senem Ayşe ile gurur duyarız, madalyamızla, dondurmamızla tabi ki şeref duyar, onurlanırız, lakin iş tanıtıma, yer altı zenginliklerin günümüze kazandırılmasına gelince, yaya kalırız.

Kalırız çünkü, bu şehirde bu kültür ve turizm il müdürlüğü, il müdürü oldukça, bir adım ileri gitmemiz mümkün değil. Gidip artistler gibi fotoğraf çektirmek değil marifet. Marifet iltifata tabi ise kılını kıpırdatacaksın, adım atacaksın, projeni ve bu eserlerin tüm dünyaya tanıtılması noktasında gerekirse Ankara’yı Çarşıbaşı yoluna çevireceksin, maddi kaynak için gerekirse bakanlığın kapısı önünde yatacaksın yorgan döşek, o zaman sana babamdan kalma aferin’i belki verebilirim.

*

Diyeceksiniz ki Urfa, Antep ve Kadirli ne alaka?

Kel alaka…

Artık komşularımız Gaziantep’i, Adıyaman’ı, Şanlıurfa’yı bırakıyorum bir kenara, yazmaktan ve söylemekten dilimde tüy bitti, bir Kadirli ilçesi kadar olamadık.

Şimdi geliyorum zurnanın zırt dediği yere…

Kadirli, Osmaniye’nin bir ilçesi. Bir inşaata firmasının temel kazısı sırasında, Roma dönemine ait olduğu düşünülen insan ve hayvan figürleri bulunan mozaiklerin Zeugma’da bulunan tarihi eserlerle eş değerde olduğu bildirilmiş.

Bizim Namık Kemal Mahallesindeki Germenia’nın onlardan neyi eksik diyeceğim de, kendi yer altı zenginliklerimizi tanıtamadığımıza yanıyorum.

Bir de yeteneksiz, kültürsüz kültür müdürüne sahip olmamıza…

Onu da 15 senedir bu görevde tutanlar utansın diyeceğim de, düşünsünler deyip yazıya nokta koyuyorum.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol