banner1451
banner1461

Bayram bir sevinç ve neşe günüdür. Yüce duyguların coştuğu, sevgi ve saygı, hislerinin mü’minler arasında alabildiğine canlandığı güzel günlerden biridir. O günde yardımlaşma ve kaynaşma son sınırına varır.

Bayram insanları kaynaştırıp bir araya getiren en güzel vesilelerden biridir. Öyle ki, bayramda şahlanan yardımlaşma ve hediyeleşme ruhu yalnızca hayatta olanlara bağlı kalmaz, dünyadan gidip kabirlerinde bir Fatiha bekleyenlere kadar uzanır. Onların bu dileğini yerine getirmek için müminler bayramda kabirleri ziyaret ederler; ruhlarına Kur’ân’lar, fatihalar ve dualar okuyarak onları da sevindirirler.

Neylersiniz ki şu son 2,5 aydır korona yüzünden ramazan ve bayram buruk geçti. Yasaklamalar, kısıtlamalar derken bayram da geldi, geçiyor. Ancak koronavirüs yüzünden herkesin hayatında değişiklikler olmadı değil.

Sosyal yaşam allak bullak olduysa da, her ne kadar ramazan ayı buruk geçmiş, geçecek olsa da, camilerimizde namazlarımızı eda edemediysek de, ramazan ayının ve Ramazan bayramının kutsallığı her şeyin üzerinde.

*

AKDO ailesi olarak bizler de bu yasaklı ve kısıtlamaları günlerde, kendimizi, işyerlerimizi yenilemeye gittik. İnşallah yasaklar ve kısıtlamalar tez zamanda hayatımızdan çekilip gider de, müşterilerimizle, dostlarımızla halvet etme imkânı buluruz.

Ramazan Bayramını uzun uzun anlatmayacağım.

Bu bayramın müminler arasında ayrı bir yeri olduğunu inanan herkes idrak etmiştir.  Çünkü Ramazan Bayramı, her gün tutulan orucun iftar vaktindeki sevinci gibi, tutulan bir aylık orucun toplu bir iftar sevincini ifade eder. Ama dedim ya, tüm dünyanın yaşadığı bir virüs yüzünden, havalar mevsim normallerinin üzerinde serin gitmesine rağmen, bir ay gibi uzun bir süreyle, özellikle bu mübarek günlerde nefislerine oruç tutturan müminler, sabır imtihanını vererek manevi sorumluluktan kurtulmanın sevincini Ramazan Bayramında yaşama imkânına kavuşurlar, kavuşacaklardır.

*

Dargınlıklar, kırgınlıklar, küslükler olduysa, 3 günden fazla sürmemeli, bayrama kadar süren bir dargınlık olduysa, daha fazla gecikmeden barışmalıdır. Şayet bayrama kadar süren bir dargınlık olduysa, daha fazla gecikmeden barışmalıdır. Hele hele virüsün başımıza bela olduğu, insanların canı ve cüzdanı arasında sıkıştığı, zor günler geçirdiği şu günlerde, kırgınlıklar, küslükler de neymiş?

Özetle, bir AKDO çalışanı olarak, dostluk ve kardeşliğim arttığı güzel bir bayram dileği ile Ramazan Bayramınız kutlar, tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesiniz Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol