Ortadoğu üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Yakın zamanda, Libya yanma ne kelime, külü bile kalmadı, Suriye yanmaya devam ediyor, Irak desen bilmeme kaç parçaya ayrıldı, yangın Ortadoğu’yu sardı. Arap birliği, İslam İşbirliği desen ‘Hem cesur, hem çalışkan, hem ileri, hem problem çözücü, hem yüksek ideal sahibi olma’ kararlılığından ve ferasetinden çok çok uzakta.

Sudan bölündü…

Filistin paramparça.. İki paralık İsrail askerleri, bacak kadar çocukların gözünü kapatıp işkence yapıyor. Bütün dünya seyrediyor. Özellikle Müslümana bildiğimiz İslam dünyası…

Tunus düştüğü bunalımdan kurtulamıyor, Mısır ABD’nin ağzının içine bakıyor, işarete bekliyor. Suudi’ler desen yine ABD’nin kucağını oturmuş, kalkmak bilmiyor. Ve hemen bitişiğindeki Müslüman Yemen’e saldırıyor. Ve o Yemen ki, İran destekli sızıntıları temizleme ateşi altında.

Etliye sütlüye karışmayan, ama her şeyimizi satın alan Katar sakin, sessiz… Uzaktan seyrediyor.

Yani demem o ki, İslam dünyasında, İslam coğrafyasında mezhep gerilimleri tavan yapmış vaziyette. Kendileri ile barışık olmadıkları gibi, komşuları, aynı dine mensup dindaşları ile de barışık değiller.

Varsa ABD, yoksa İsrail.

*

Meseleyi bize getirecek olursam…

Bize derken, tabi ki Kahramanmaraş’a çeviriyorum yönümü.

Sevgili dostlar… Tamam, komşularımızla, yani aynı Allah’a inanmış, aynı seccade namaz kılmış, aynı yüce kitabı okumuş, aynı Peygambere gönül vermiş Müslüman bir ülkenin evlatları olarak, gelin birbirimizle barışık olalım.

Bakın, vazgeçmiş zaten Batı’dan, Nato’dan, ABD’den, Birleşmiş Milletler denen alçaklardan, bizim bizden başka dostumuz yok. Ne Suudiler, ne Mısır, ne Katar, ne bilmem ne…

Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan o iki paralık ülkenin ileri gelenlerine az bile söylüyor.

*

Tramp denen herif, son Haçlı lideri olup çıktı.

Kendince, aklınca Körfezde, Ortadoğu’da yeni haritalar belirlemeye çalışıyor. Rusya ne kadar dost, ne kadar yanımızda o tartışılır da, ayıdan dost olmaz adama.

Kudüs bizim ilk kıblemiz. Kudüs bizim namusumuz, kırmızı çizgimiz.

Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika ve yandaşları…

Şerefsizler…

Ama şu Araplara da hiç güvenmediğimi, onları her daim ikiyüzlü, samimiyetsiz bulduğumu da itiraf etmek zorundayım. 

Umre’ye gittiğimde ne mal olduklarını gördüm çünkü…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol