Milletvekili seçildiğinden, hatta aday olarak geldiği günden itibaren istikametini bozmayan, beyefendiliğinden taviz vermeyen, Hakk’ın yolunda, halkın hizmetinde olan Sayın Milletvekilimiz Mahir ÜNAL‘ı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı, Parti Sözcüsü, görevlerine seçilmesinden dolayı bir kez daha tebrik ediyor, Kahramanmaraş ve Türkiye siyasetinde olması gereken bir isim olarak kendisini görmemiz gerektiğine içtenlikle inanıyorum.

Siyasette ve insan hizmetinde olanların tevazuyu öğrenmesi gerek koşuldur.

Nasıl ki bir makama çıkmadan önce sade bir insan isek, gün gelip de o makamdan ayrıldığımızda aynı sadelik ile yaşama devam edeceğimizi bilerek düşünmeli ve hayatı ona göre dizayn edebilmeliyiz.

İşte Tevazu denilen hal bunun için önemlidir. Kişiyi kibirle hareket etmekten alıkoyar. Kaf Dağı’nı seyrettirmez. Sevgiyi kaybettirmez.

Siyaset şaklabanlık, şakşakçılık ve yağdanlık olmak olmadığını, kişilikleri oturmamış, rüzgara göre yön değiştiren ve  adeta söylemleri ve tavırları ile kendilerini belli eden, ben buradayım diyenlerin, rüzgar gülü misali, siyasetçinin kıblesi olmaz, seccade nereye düştü kıble orası mantığında olanların, siyasetçi değil, sirk cambazı olduklarını ve ülkemizin ve Kahramanmaraş’ımızın temiz toplum ve temiz siyaset adına bu menfaat odaklı şaklabanlardan, siyasetçi görünümlü zavallılardan kurtulması gerekmektedir.

Çingeneye yetki vermişler önce babasını asmış, evet, her makama gelebilirsiniz, her mevkide bulunabilirsiniz, ama adam değilseniz, inanın mevkileri ve makamları da kirletme hakkınız yok. Zira bu mevkiler ve makamlar, babanızdan size miras değil, milletin size bir emanetidir.

Bulunmuş olduğunuz makam ve mevkiler sizlerin değil, milletindir ve sizler makam ve mevkileri kendiniz, menfaat ve ikballeriniz, sevdalarınız, rüyalarınız ve hülyalarınız için değil, hizmet için kullanmalısınız. O makam ve mevkiler millete ahkâm kesme yeri değil, hizmet etme yeridir belirtmek isteriz.

Sayın Milletvekilimiz Mahir ÜNAL gibi, yerini, yurdunu, konumunu ve kendini bilen, makam ve mevkilerin ikbal mevkileri değil, hizmet mevkileri olduğunu bilen siyasetçilere, devlet adamlarına, bürokratlara inanın öylesi ihtiyacımız var ki !

Kısaca hakkı bilen, halkı dinleyen ve hakla birlikte olan kişileri inanın başımızın üstünde taşısak azıdır. Sayın Milletvekilimiz Mahir ÜNAL’ı tekraren Kahramanmaraş siyasetine getirdiği bu olumlu duruşundan dolayı tebrik ediyor ve kendilerini takdirle karşılıyoruz.

Unutmamak gerekir ki; Kim tevazu gösterirse Allah o kişiyi yüceltir…

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol