banner1482

T.S. Eliot ne güzel söylemiş;

"Sizdeki üç şeyi görebilen insanlara güvenin; Gülüşünüzün ardındaki kederi. Öfkenizin ardındaki sevgiyi. Sessizliğinizin ardındaki nedeni"

O’nu tanıdığım günden bu yana çok düşündüm. Acaba doğru insanın mı yanındayım, arkasındayım? Bu soruyu tek soranın ben olmadığını da biliyorum. Zaman zaman tereddütler yaşasam da, duygularımın, önyargılarımın, algı operasyonlarının esiri olmadan, mahkûmu olmadan kaç kez cevabını bulmaya çalıştım.

*

Acaba, gerçekten doğru insanın yanında mıydım?

Yazılarımda isim de versem, ki feriştahına verilecek hesabım yok, eyvallahım da, gülüşümün arkasındaki kederi en çok onun görebileceğine kanaat getirdim.

Öfkemin ardındaki sevgiyi görebilen yegâne, yani ender kişilerden biriydi O.

Durgun akan sudan korkarım. Sessiz duran kimselerden de çekinirim. Onları, her an patlayabilecek bombaya, volkana benzetirim.

Ama O, sessiz duruşumun, sesimi çıkartmayışımın ardındaki sebebi en iyi yorumlayabilecek, tahlil ve analiz edecek kişi olduğu için, O’na hep güvendim. Güvendim ve arakasında durdum.

*

Tabi bu yazıdan bir şey anlamadınız. Olsun! Anlayacağınız günler de gelecek ki o günler çok da yakın. Karmakarışık yorumlar, çetrefilli, anlaşılmaz kelimeler ve cümleler yumağı birbirine girince, ortaya karışık bir salatayı andıran yazı çıktı tabi.

Ama bekleyin, sabredin, çünkü az kaldı. Ne kadar derseniz, onu şimdi kestirebilmek mümkün değil. Ama yakın…

Belki yarından da yakın!

Ben O’na güveniyorum. Siz de güvenirseniz iyi edersiniz. Çünkü gelecek O’nun etrafında şekillenecek!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol