banner1482

Bu, hiçbir anlam ifade etmeyen, hiçbir mesaj vermeyen, anlatım ve ifade bozukluğu taşıyan,  insanların kafasında kuşku yaratan, insanları tereddüde düşüren, kafasındaki ‘acaba!’ soru işaretlerini çoğaltan söz, 31 Mart mahalli seçimlerinden sonra düştü siyaset dilimize. Labirent gibi, bilmece-bulmaca gibi. Millet de dalgasını geçti tabi.  

Mesele o değil.

*

5,5 yıl önce, Büyükşehir Yasası ile birlikte Fatih Erkoç da koltuğa oturunca, tuttu kilit noktalara dışarıdan bürokrat getirtti. Ve kızılca kıyamet koptu, “Maraş’ın adamına gıran mı girdi, Maraş’ta adam kalmadı da ithal genel sekreter ve yardımcısı getiriliyor, bu ne yaman çelişki be usta!” cümleleri yazıldı, çok konuşuldu.

Halen de öyle…

Bu tartışma senelerdir sürüp giderken, Erkoç’un ardından Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğuna oturan sayın Hayrettin Güngör de önce KASKİ’den başladı, Özgür Özdemir arkadaşımızı, arakasından da genel sekreterliğe SASKİ’den (Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi) Dr. Rüstem Keleş’i taşıdı.

İkinci kez tartışma başladı. Yine aynı hezeyanlar, yine aynı sert eleştiriler. Ancak bu atamalara, bu dışarıdan getirilen bürokratlara karşı iyimser yaklaşım sunanlar da olmadı değil. İsabetli bulan, doğru olduğunu söyleyenler de çıkınca, bizler de ikilemde kaldık.

Tabi bu aşamada bize lahmacun yemek düştü!!!

Birkaç mesai arkadaşının da yine Ankara’dan getirilmesi ve ortaya konacak başarı, şimdilik bekleme odasına alındı. Artısıyla, eksisiyle…

Hangisi doğru, hangisi yanlıştı. Karar veremedik. Tabi burada patron Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Güngör olunca, başarı hikâyesiyle birlikte geleceği okumaktı geriye kalan. Bir bildiği var demek ki…

*

Eğitimde geldiğimiz nokta belli…

Tartışmanın odağı bu kez de milli eğitimdeki çıta idi. Geçen hafta da fırtınalar koptu. Haberler, yorumlar gırla gidince, bu haberler-yorumlar siyasetçilerimizi heyecanlandırmış, telaşlandırmış olmalı ki, hemen peş-peşe birer açıklama yapıp, 64. sırada değil, aslında eğitim seviyesinin çok daha iyi olduğuna işaret anlamında 15. sırada olduğumuzu yazmışlar.

Tabi kafamız karıştı. Bunun hangisi doğru?

*

Geçenlerde, Trabzon Caddesinde yürürken, AKSU Tv.nin genç muhabirleri çıktı karşıma. Bir röportaj vermemi rica ettiler. Gençleri kıramadım. Bana Maraş’ın en güzel mahallesini ve sokağını sordular. Bu kadim kentin en güzel, en eski yerleşim yeri olan Divanlı’yı adres gösterdim.

En ilginç sokağının da çıkmaz sokak olduğunu söyledim. Çocuklar şaşırdılar verdiğim yoruma. Siyasetimiz, ticaretimiz, bürokrasimiz ve basınımız çıkmaz sokakta. Ucu gözükmüyor.

Ne yaman çelişki içinde yaşıyoruz!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol