Play-off’a katılması için Kahramanmaraş Belediyespor’un, rakibi Fatih Karagümrük’ü yenmesi gerekiyordu. Ama yenemedi, şansını zora soktu.

Aslında takım fena oynamadı, lakin ayağına gelen fırsatları değerlendiremeyince, atamayana atarlar kuralı bir kere daha devreye girdi, rakip 2-1 önde olduğumuz 80’inci dakikaya kadar dayandı, ancak son on dakikada 2 gol atıp kendi sahamızda bizi bir kere daha yenilgi ile tanıtırdı.

 

Taraftar fena değildi. Kahramanmaraşaspor maçından daha fazla taraftar gelmişti. Çünkü takımlarına güveniyorlardı, çünkü ümitle doluydular. Öyle ki, Trabzon bulvarına astıkları taraftarların bayrakları-flamaları, başarı dilekleri, bunun en belirgin göstergesiydi.

 

Bir önceki hafta, Kahramanmaraşspor maçına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fatma Şahin gelmiş, Fatih Mehmet Erkoç ise, yaklaşık 15-20 dakika sonra stada girmişti. Çünkü sayın Şahin gelince, taraftar ümit bağladıkları Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç’u da stada görmek istenmişti haklı olarak.

Sağ olsun, Erkoç da bu isteğe, bu arzuya karşılık verdi, geç de olsa maça geldi, lakin takım yenilmekten kurtulamadı. Kader mi, şans mı bilinmez, fatih başkan iki maça geldi, her iki takımımız da sahadan boynu bükük ayrıldı. Yani galibiyet sevincini yaşayamadı.

Üstelik de beraberinde milletvekili Sıtkı Güvenç ve Onikişubat belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de varken, taraftar da başkanlar lehine tezahürata yapıp, çiçeklerle onları ödüllendirirken, keşke galip gelebilseydik.

Ki Hanefi beyini de spora,  futbola olana ilgisini, sevdasını biliyorsunuz. Ne de olsa Kahramanmaraşsporun eski başkanlarından ve başarıya imza atanlarından..

Ama dedim ya,  boynu bükük ayrılan hep biz olduk, oluyoruz.

Bunda da bir hikmet var!

 

Bir sevindiğim şey de, her zaman yanında olduğum, sevdiğim, başarılı bulduğum dostum Osman Okumuş’un maça gelmiş olmasıydı. Biliyorsunuz, kendisi spor ve sporcu dostu. Beldesinde yaptığı güreş festivalleri, BAL ligindeki takımının başarısı hep yazılır, konuşulurken, Osman Başkan da maça geldi, taraftarın, protokolün yanında yer aldı.

Ama o da sevinç yaşayamadı.

 

Ve başkanlara verilen çiçek…

Başkanların ve siyasilerin maça gelmesi, taraftarın ve takının yanında olması, kuşkusuz müthiş bir şey. Zaten taraftar da, Fatih Erkoç’a seslendi, “Başkan Maraşspora başkan olsana!” diye lehinde tezahürat yapınca, başkan Erkoç da ayağa kalkıp taraftarı selamlaması, gülümseyerek cevap vermesi, özlediğimiz şeydi.

Ben, başkanlarımı tebrik ediyorum. 

Hele lig bir bitsin, sezon sona ersin, inanıyorum ki sayın Erkoç ve futbol dahisi sayın Mahçiçek, oturup bu takımı nasıl eder de ligde tutarız, başarıya odaklarız diye bir muhasebe içinde olacaklardır.

Buna eminim.

 

Evet, çiçekte kalmıştık. Taraftar,  başkanlara sevgisini ve ilgisini esirgemez iken, tuttular, başkanlara ve Sıtkı beye çiçekler verdiler.

Bunlar özlediğimiz tablolardı.

Her ne kadara çiçek verilmese de, Osman Okumuş bizim için en nadide çiçeklerden biriydi.

Ayrıca, Belediyespor başkanı sayın Mustafa Semerci’yi kutluyorum. İmkanları nispetinde, elinden geldiğince takıma başkanlık yapıyor, başarılı olması için çabalıyor.

Ama bir yere kadar. Çünkü elindeki malzeme bu.

Daha iyisi olamaz mıydı, niye olmasın.

Şimdi umudumuz, Belediyespor’un play-off’a katılıp, şampiyonluk ipini göğüslemesi.

Hadi mavi beyazlılar, size inanıyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol