Senelerdir bu meseleyi konuşur dururuz. Sadece dilimizde kalır, yazıldıysa gazete sayfalarında durur, ancak iş icraata gelince, ya zamana bırakırız, ya unuturuz. Ya da birilerinin ittirmesini bekler, zamanı ve fırsatı kollayarak hiç umulmadık anda o beklenen eyleme geçer, halkın gönlünde taht kurarız.

Geçenlerde, bir haberimizin altına yorum yazan sayın Mehmet Fındık isimli takipçim, Başkan sayın Fatih Erkoç için, ‘batı köylerine köprü yapsın, ekonomiye katkı sağlasın!’ temennisinde bulunmuş.

Evet, bu mesele çok konuşuldu, çok yazıldı, çok da tartışıldı.

Ancak bugüne kadar bir somut netice elde edilemedi.

*

Kumaşır Gölü gibi…

Ne oldu Kumaşır Gölü’ne, bataklık… Eskiden cemre düşer düşmez insanlarımız soluğu Kumaşır Gölü’nde alır, piknik yaparlardı. Şimdi insan yanına yaklaşmaya korkuyor. Oysa belediye eski başkanımız sayın Mustafa Poyraz zamanında, bir de Kahramanmaraşlı çevre mühendisi bayan gelmişti, toplantıda Kumaşır Gölü’nü ıslah edeceklerini duyurmuşlar, bize de haberi yapmak kalmıştı.

Poyraz gitti, Kumaşır Gölü unutuldu.

*

Çok yıllar önce, DSİ tarafından, karşı yakaya uzanacak köprü projesinin hazırlandığını söylemişlerdi bize. İki yaka bir araya gelecekti. Ancak memurun nasıl iki yakası bir araya gelemiyorsa, nedense aradan seneler geçmesine rağmen bizde de bu iki yaka bir araya gelemedi.

Oysa iki yakayı birleştirecek köprü, ya da birkaç köprü, bölgeler arasındaki ulaşımda mesafeyi kısaltacaktı, ekonomik anlamda hem yakıt, hem araçların ömrü bazında tasarruf sağlanacaktı.

İnsanların zamanı da cabası…

İki yakayı bir araya getirecek köprü, tabi ki elzem. Ekonomik olarak da çok masraflı olmasa dahi, büyükşehir Belediyesinin bu projeyi hayata geçirmesini bekleyen çok sayıda insan var.

*

Batı köyleri ile şehir merkezini buluşturan, ulaşımda rahatlığı getiren, zamanı kısaltan köprü, su kadar, ekmek kadar acil ve önemli.

Özellikle batı köylerinde yaşayan vatandaşlarımız için…

NOT: Andırın’a giderken, fuzuli yere gidilen 14 km. (Körsulu virajı-köprüsü çevresi) yolu kısaltacak bir köprü neden düşünülmez. Ey Karayolları, ey Devlet Su İşleri, ey Büyükşehlir Belediyesi nerelerdesiniz?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol