banner1451
banner1461

Önceki gün büroma gelirken, bir okurum söyledi bunu. ‘Çok şımarttınız. Her gün haber, her gün yorum, olmaz ki böyle. Adam havaya girdi iyice!’ deyince, beni biri merak aldı derinden derinden.

Acaba doğru mu söylüyordu okurum.

Adını sordum, söylemedi, kaçak güreşti. Sonra bir isim söyledi ama gerçek adının ve soyadının olduğuna bir türlü inanmak gelmedi içimden.

Ona daha yolun başındayız, cim karnında bir nokta. Sonra gazetecilerin, arkadaşlarımın şımartmak gibi bir derdi, niyeti yok.

‘Hele sabredin, bekleyin. Öncelikli işleri vardı, onları düzenlemeye çalışıyor, sıra istediklerine, şikayetlerine, taleplerine de gelecek!’ dediysem de, Nuh dedi,  Peygamber demedi misali, bizi de yalaka olmakla suçladı.

Haydaaaaaaa!

*

Başlıktaki  ifadeye benzer eleştirilerin bu sıralar arttığını söyleyebilirim.

‘İki kişiyi şuradan alıp buraya koymakla, beş-on aracı israf diye kenara çekmekle bu işler yürümez! Tez elden icraatlara başlaması gerekiyor. Bir de, ne o öyle her gün ziyaret, her gün hayırlı olsun muhabbetleri. Gına geldi artık.

Vatandaşın yüksek  sesle düşüncesi bu mealde.

Tamam, ecer başkan da, vatandaşta da var, rahat bırakmıyorlar ki… 

Her ne kadar haber olarak düşmüyorsa da, sayın Başkanı tivitır üzerinden takip ettiğimizde, maşallah bir dakika boş günü, saati yok!

‘Yetti artık!’ diye isyanları oynayanların da sayısının her geçen gün arttığını söyleyebilirim.

Sayın Hayrettin Güngör hepsinin farkında.

Kimin ne konuştuğunu, ne dediğini, ne düşündüğünü, aklından neleri geçirdiğini çok iyi biliyor.

Ezberleri bozan bir politikacı-yerel yöneticisi olarak, insanların gözlerinin içine baktığında neler düşündüğünü şıp diye anlayabilecek bir meziyete, tecrübeye sahip.

Yine yalakalık mı yaptım acaba?

Şunu bilir, bunu söylerim, sabır ve zaman tanımak gerek. Sayın Güngör, önceliklerini bitirsin, herkesin beklediği gibi, sıra hizmetlere de gelecek.

Kimsenin kuşkusu olmasın.

*

Yeterli mi, tabi ki değil. Artık sahada olması lazım. Artık icraatlarını yavaş yavaş sergilemesi lazım. Bırakıp borç meselesini bir tarafa, önce belediyelerin sırtına kambur, israfın danıskası şu ATM memurlarının defterini dürerse, en büyük hizmet o olacak ilkin.

Öncelikli olarak…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol