Bu soru, her türlü tartışmaya ve zemine açık! İsteyen istediği yorumu getirebilir. Lafı eveleyip gevelemeden, mırın kırın etmeden, kelime oyununa gitmeden ve uzatmadan yazacak olursam, Başkan sayın Hayrettin Güngör, basının önemini bilmeyecek, idrak edemeyecek kadar cahil cühela biri değil, çocuk değil, dünkü memur da değil.

Yürütme, yasama ve yargıdan sonra basının dördüncü güç olduğunu herkes biliyor iken, (her ne kadar bugün itibariyle basın da kendi içinde parçalara, guruplara ayrılmış olsa da) bakıyorum son günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Hayrettin Güngör medyanın hedef tahtasında sanki.

Basın için yok bunu demiş, yok bilmem kimi çağırıp şöyle talimat vermiş, yok ilçe belediye basın müdürlerine emir verip liste istemiş, yok basın kapımdan içeri girmesin demiş vs…

Bir yığın bilgi kirliliği…

*

Aklı başında bir insanın, hele hele büyükşehir gibi bir belediyenin başkanının böyle ulu orta yerde, alakasız kalabalıkta, hiçbir gereği yokken basını hedef gösterircesine, alaya alırcasına sözler sarf edeceğine inanmak için insanın aklını peynir ekmekle yemesi gerekiyor.

Bir tasarrufa gidebilir. Mali açıdan darboğaz yaşayan belediye, bunu gündemine almış olabilir.

Bir liste hazırlığı içinde olabilir.

Bir eleme yapabilir.

İsrafın önüne geçmek için bir seçim yapmak mecburiyetinde de kalabilir.

Bunları normal karşılarım.

*

Karşılarım da… Ancak ne ben, ne de bir arkadaşım, Başkan sayın Hayrettin Güngör’ün ağzından, basına karşı bir tasarruf, bir eylem, bir tepki, bir karşı duruş duymadım.

Bir kelam, bir ima, bir sözcük, asla!!

Ama ortalıkta laf dolaşıyor sürüyle. Yok bunu demiş, yok şunu söylenmiş, falan fıstık.

Dedim ya, bir bilgi kirliliği var. Kimse aklını peynir ekmekle yemez, hele hele yerel basını ötelemez, kenara koyamaz! Bindiği dalı kesmez…

Kabul eder veya etmezsiniz sizin tercihiniz, Başkanın bir operasyon yapmasını da beklemiyor değilim.

Haklı mı, belki de kendi penceresinden bakınca haklı…

*

Biz, hem gazetelerimizle, hem de sitelerimizle, bize düşeni yapmalıyız. Özel haberlerimizle, yol gösterici, yapıcı eleştiri-yorumlarımızla yardımcı olmalıyız.

Herkes kendine layık olanı yaparsa, sanıyorum işler düzelir ve bulutlar dağılır, güneş erken açar!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol