Şunun şurasında 45 gün kaldı. Sayılı günler kaldı diyoruz ya, ondan. 45 gün sonra dananın kuyruğu kopacak da, anketler de bu sıralar havalarda uçuşmaya başladı. yok CHP adayı Ali Öztunç birinci çıkıyor, yok AK Parti adayı Hayrettin Güngör derken, buna bir üçüncü isim eklendi, büyükşehirden bir bayan adayı çıkmayacak mı diye beklerken, Bağımsız Türkiye Partisinden bir kadın aday, bu yarışta bende varım dedi.

Hanımefendinin adı Dilek Erdoğanyılmaz. ‘Maraş için bir Dilek de sen tut!’ sloganı ile çıktığı yolda, konuşmasına bakılırsa hayli iddialı. Anketlerde birinci sırada olduğunu ileri sürdüler tanışma toplantısında.

Daha ilk buluşmamızda, ilk tanışmamızda herhalde adaylık meselesinde geç kalmış olduklarını düşünmüş olacaklar ki, projeleri ile çıktılar karşımıza. Öyle çok da uçuk kaçık olmasa da, akla ilk gelebilecek projelerden işte.

Başarılar diliyoruz.

*

Geçen hafta Cuma günü.

Öğleden önce AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı sayın Hayrettin Güngör’ü izliyoruz, takip ediyoruz. Dikkat ettim, vatandaşın ilk tepkisi Trabzon Bulvarı oluyor. Söylenenler şunlar; “Her seçimde bu cadde siyasilerin elinde oyuncak, malzemeleri haline gelir. Her seçim öncesi birçok vaadler verilir, seçimden sonra da bu cadde bir başka kimliğe bürünür. Yap boz tahtasına döndü bu cadde. Bu meydan (Demokrasi meydanı) oluştuğu günden bu yana, bizim işlerimiz bozuldu. İflah olmaz bir cadde burası. Sizden isteğimiz, Bu meydanı, bu caddeyi yeniden düzenlemeniz, tanzim etmeniz!”

Bu arada, yüksek sesle konuşanlar da oldu. Tepkisini açık açık söyleyenler yani. Özellikle mevcut yönetime olan tepki karşısında sayın Hayrettin Güngör, ikna yeteneğini kullanarak, istişare ile bu şehrin sorunlarını çözebilmek için aday gösterildiğini söyledi.

Sözü sık sık kesilse de, vatandaşı dinleme cesareti, gayreti ve iyi niyeti ile Ulu Cami ile İş Bankası arasındaki esnaftan geçer not aldı.

Tama bu sırada, eleştiri okları bu kez de Dulkadiroğlu belediyesinden iki isim üzerinden yöneltince, beyefendi kişilik Belediye Başkanı sayın Necati Okay, parti ve teşkilat olarak gereğini yapacaklarını, vatandaşın tepkisine seyirci ve sessiz kalamayacaklarını belirten cümleler kurmaya çalıştı.

*

Atom karınca Ali Öztunç hafta sonunu boş geçirmedi. Önce cumartesi günü Kavlaklı ve Hasancıklı civarındaki esnafları ziyaret etti, onları dinledi, projelerinden söz etti, Pazar günü de Kahramanmaraşspor’un Darıca Gençlik ile oynadığı maçı seyretti taraftarlarla birlikte.

Tabi taraftar sayın Öztunç lehine sloganlar atınca, tezahüratta bulununca, Öztunç’un memnuniyeti ve gülümseyen yüzüne kan geliyordu.

Maça sonrası soluğu Ilıca taraftarında aldı. Seçim çalışmaları kapsamında Ilıca çevresindeki mahalleleri gezdi,  yine insanları dinledi, yine projelerinden söz ederken, kullandığı dil, ortaya koyduğu üslup atom karıncaya yakışırcasına nezaket ve siyasi ahlak çerçevesindeydi.

İncitmedi, kırmadı, kimseyi hedef tahtasına oturtmadı.

*

Sayın başkan adayları. Birbirinizi kırmaya incitmeye değmez. Seçim sonrası yine aynı sokakta, aynı caddede, aynı kaldırımda karşılaşacak, belki de beraber yürüyeceksiniz.

O bakımdan, yüz yüze bakılmayacak hareket ve söylemlerden uzak durmanız gerekiyor.

Vatandaş sizden projeden önce siyasi ahlak, siyasi edep istiyor ve bekliyor. Bunu onlara vermek de çok zor olmasa gerek!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol