banner1482

Gazetemin yılbaşı sayısında da tarafımdan ‘yılın belediye bakanı’ seçilmişti, bu ünvanı, bu liderliği hakkediyordu zira.

Bu değerli, gönül ve basın dostu belediye başkanı için yazdığım yazıları toplasam, bir kitap olur rahatlıkla. Sayısını unuttum desem yeridir. Bunları yazarken de kimse bana silah dayamadı, hani reklamda diyor ya,  ‘içimden geldi’.

Meselemiz Osman Okumuş. Türkoğlu Belediye Başkanı…

Seneler öncesinden tanıdığımız, yaptıklarına yapacaklarına kefil olabileceğim bu başarılı, yetenekli yerel yönetici, proje için kaynakları, imkanları iyi yönettiği kadar, çalışanları ve halkını da yönetmeyi bilen nadir belediye başkanlarından.

Her zaman derim, bu meselede bir Hanefi Mahçiçek, bir de Osman Okumuş ilk sırayı alırlar. 

Bazıları bırakın listeye girmeyi,  sıraya bile giremedikleri için oturup düşünmeleri lazım! Acaba neden diye. Bir özeleştiri yapsalar, muhakeme yani, sağlıklarına da iyi gelecek.

*

10 Ocak Gazeteciler Günü sebebiyle basın mensupları ile bir araya gelen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, gece-gündüz, soğuk-sıcak demeden, mesai ve zaman mefhumu tanımadan özveriyle çalışan, bu yüzden senede bir gün değil, 365 gün hatırlanması gereken basın mensuplarına övgüler yağdırdı.

“Siyaset yapan kimselerin, basını görmezden gelmesi düşünülemez!” derken bir gerçeği, belki de bir mesaj niteliğindeki kısa cümlesi, bir milat olarak tarihe geçecekti.

Gazeteciler, önce çiftlikte ata binerek, ok atarak (tabi hedefte kim varsa artık) günün yorgunluğunu çıkarttılar ve stres attılar.

*

Takiben Belediye Nikâh Salonunda, Şanlıurfa Sıra Gecesi ekibinin canlı müziği eşliğinde yenen yemeğin ardından, fotoğraf makinasını alan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, bütün masaları dolaştı, gazetecilerin fotoğraflarını çekti, bir yerel yöneticinin basın mensuplarına verdiği değeri adeta belgesi ile ortaya koydu. Nezaket, gönül dostluğu başka şeydi. İnsanlara dokunmak, bırakın gazetecisini, bırakın gazeteciler gününü, insanın içinden gelecek bazı şeyler. Yapmacık değil, samimi…

Bizler içtin özel olarak düzenlediği gecede ne söylediklerini haberde okudunuz. Tekrar etmeyeceğim. Herkes kimin ne, ne olduğunu, nelere yapıp neler yapamadığını çok iyi biliyor, analiz ediyor.

İlçesini, üçüncü metropol ilçe yapma gayreti içinde olan sevgili Başkan Okumuş, yerel medyanın en tecrübeli ve mesleğe 51 senesini veren bendenizi konuşma yapmak üzere mikrofona davet ettiğinde şunu söyledim özetle;  “Bu gece bir milat olsun. Sözüm, basını itibarsızlaştırmaya çalışanlara, yok sayanlara, ötelemeye gayret edenlere, dışlamaya çaba gösterenlere ve görmezden gelenlere… Bu anlamlı gece onlara kapak olsun, ders olsun”

Herhalde en çok alkışı başkandan çok ben aldım!

*

Bir sürpriz ortaya koydu, bir gazeteci arkadaşımıza kura ile fotoğraf makinası verilecekti. Torbadan sevgili Adem Gemci çıktı. Şanslı Gemci’ye hayırlı olsun, güle güle ve iyi günlerde kullansın!

Özetleyecek olursam…

Bir insan isterse bir değil, birkaç üniversite birden bitirsin, isterse beş-on kitap yazsın, isterse bürokrasiye yıllarını versin, insanı yönetmek, insanlara dokunmak, gönül ve basın dostu olmak ayrı bir meziyet. Bunun mektebi de yok zaten! Halkta ve basın’da karşılığınız yoksa, ne yapsanız nafile!

Biz sevgili Osman Okumuş Başkan’da destekleri, güzellikleri, kurduğu ve içinden geçtiğimiz gönül köprülerini gördük.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol