banner1451
banner1461
 Siyasette renk de, tat da, kalite de kalmadı. Aynı yüzler, aynı vaadler, aynı semtler, aynı projeler. Bırakın söylemleri, vatandaşa aktarılan konuşmaları da, aslında projeler bile birbirinin aynısı. Benzeri, alıntısı, çalıntısı…

Ya mevcut belediye başkanlarının bitiremediği, hayata geçiremediği projelere sahip çıkıyorlar, ya da başka il veya ilçelerden çalıntı-alıntı yaparak seni, beni kandırmaya çalışıyorlar.

Senelerdir X projesini dilimize sakız ettiler. Ne yapıldı, ne de adı geçti şimdiye kadar. Seçim kapıya geldi dayandı ya, yeniden gündeme geldi, vaadler arasına sıkıştırıldı.

*

Adamın biri Pejo (Peugeot) marka minibüs almış ve aldığı aracı daha tama tanımadan, huyunu suyunu bilmeden işe girişmiş. Dolmuşçuluk yapacak. Oradan buraya, öteden beriye giderken, bir gün minibüsün tıklım tıklım olduğu bir günde, hızlı güzergâhından giderken, müşterilerden biri; “Şoför bey, biraz yavaş git, çok hızlı gidiyorsun, bir kaza çıkacak!” diye uyarır.

Uyarı karşısında şoför diklenir; “Sen pejo’yu biliyon mu?” der.

Yolcunun hayır cevabını vermesinden sonra “O zaman susacaksın!” der uyaran adama ve yoluna devam eder. Yine hız yaparak…

Bu defa başka bir yolcu; “Şoför bey kardeşim, biraz yavaş gitsen! Ben hastayım Allah muhafaza! Sürat iyi değil ki?” dese de şoför o dik haliyle çıkışır; “Sen pejo’yu biliyon mu?”

Yaşlı adam ne bilsin. Cevap vermez. Bu sefer arka sıralardan bir yolcu, biraz yüksek sesle; “Yavaş git be kardeşim, öldüreceksin bizi.” deyince, şoför aynı soruyu yöneltir. “Sen pejo’yu biliyon mu?”

Arka sıradaki yolcu; “He, biliyorum, ne var, ne olacak?” cevabını verince şoför, “Madem biliyon, o zaman çabuk söyle, bunun freni nerede?” der.

*

Kıssadan hisse…

Esnaf ziyaretleri yaparken talep ve ihtiyaçlarını danışmanına not aldırıp, köşeyi dönünce o notları çöp sepetine atanlar, evimize, kapımıza kadar gelip oy isteyenler, yolda gördüklerinde gülümseyerek sırtımızı sıvazlayıp oy isteyenler, bar arzun, bir emrin var mı dediklerinde talebini ilettiğinde ‘o iş biraz zor’ diyerek yan çizen ey siyasiler, ey başkan adayları, ey il-ilçe teşkilat mensupları, (dikkat edin, A, B, C veya X partisi demiyorum, ayırım yapmıyorum) biraz frene basın, basın ama önce aracınızın freninin nerede olduğunu öğrenin de yola öyle çıkın!

O çok sevdiğiniz yolcuların can güvenliği için… Ve olmayacak duaya amin demeyin, sözlerinizin arkasında durun, uçuk kaçık vaadlerle vatandaşı kandırmayın!

*

Özetle…

Frenin yerini bilin ve frene basmayı öğrenin!

Anlaştık mı?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol