banner1482
  

Siyasi gerginlik fazla. Bu sıralar siyasi yazı yazmaktansa, güneşli ancak soğuk havada içinizi ısıtacak yazılarla günü kurtarmayı deniyorum. Yazsam, üzerine alınan oluyor, gücenen, kırılan çıkıyor. Hele şimdilik bunlarla idare edin birkaç gün, sonrasına bakarız inşallah maşallah…

*

Temel, tam ameliyat olmak üzereyken son anda telaşla hastaneden kaçmış. Arkadaşı Dursun rastlamış yolda, merakla sormuş; “Ula neden kaçtın hastaneden. Her şey hazırdı, çektiğin sıkıntılardan kurtulacaktın!”

Temel başını sallamış; “Hemşire, ‘sakın heyecanlanma, korkma ve öyle titreme. Bu ağır bir ameliyat değil ki’ dedi. Ondan kaçtım.”

Dursun; “Salak mısın sen, hemşire seni sakinleştirmek için söylemiştir.”

Temel de, “Hemşire o sözleri bana değil, ameliyatı yapacak doktora söyledi” demiş.

*

Öğretmen sınıfta ders anlatırken, çocuklara sormuş; “Anneniz sizi çarşıya yolladı. ‘Bir kilo patates, iki kilo soğan, bir paket tuz, yarım kilo beyaz peynir, 2 kilo domates, 4 tane de ekmek al, gel’ dedi. Fiyatları biliyorsunuz,  daha önceki derste işlemiştik. Şimdi hesap edin bakalım. Bakkala ne kadar vereceksiniz!”

Öğrenciler oturmuşlar, hesabını yapmış, toplamışlar, defterlerine yazmışlar. Ama biri hariç. Çünkü o hiçbir şey yapmadan öyle oturuyormuş.

Öğretmen sormuş; “Oğlum, sen neden yazmıyorsun?”

Öğrenci de; “Benim yapmama gerek yok öğretmenim. Çünkü benim babam bakkal. Biz böyle şeylere para vermeyiz. Her şey bize bedava…” cevabını vermiş.

*

Hayatı boyunca çalışan ve bütün parasını biriktiren bir adam varmış. O kadar da cimriymiş ki, parasını mecbur olmadığı sürece harcamazmış.

Bir gün adam hastalanmış ve doktorlar fazla ömrünün kalmadığını söylemiş. Bunu duyduktan sonra eşine; “Öldüğümde bütün paramın benimle beraber tabutuma koyulmasını istiyorum” vasiyetinde bulunmuş.

Eşi de bunu yapacağına dair söz vermiş. Bir süre sonra eşi vefat etmiş ve cenazeye herkes katılmış. Tabut tam gömülecekken kadın; “durun!” diye bağırmış ve tabutun kapağını açarak içine küçük bir kutu koymuş.

Tabi cenazeye katılanlar merak etmişler ve sormuşlar; “Kutunun içinde ne vardı, neden koydun!” diye…

Kadın da; “Bana vasiyeti vardı, öldüğünde bütün parasının kendisiyle beraber gömülmesini istemişti. Onu yerine getirdim.” demiş.

Arkadaşları bu anlamsız vasiyete bir anlam verememişler, “Delirdin mi sen, bütün parasını tabutuyla beraber gömdün, hiç öyle şey olur mu?” diye çıkışmışlar.

Kadın; “Ölmeden önce bana bunu yapacağıma dair söz verdirdi. Ben de gerekeni yaptım” demiş.

Arkadaşları, “Ama kocanın çok parası vardı. Küçücük bir kutuya sığdırmayı nasıl başardın” demişler merakla.

Kadın son olarak onlara şu cevabı vermiş; “Evet, o sorun olacaktı. Ben de bütün parasını banka hesabıma yatırıp ona çeke yazdım ve kutunun içine çeki bıraktım. İhtiyacı olduğunda çekip harcayabilir” demiş.

NOT: Siz siz olun, kadının aklıyla dalga geçmeyin.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol