banner1482

Bu bir uzun süreli mutluluk temennisi mi, yoksa şehrin temel sorunlarından olan ve önceliğini koruyan yol çalışmalarına tepki mi, bilemedim.

Bu sloganı, neredeyse veciz hale gelene bu cümleyi, birkaç kez düğün arabalarında, asker gönderen giden araçlarda ve yeni evli çiftlerin arabalarında gördüm, gülümsemiştim o sıralar.

Ama nedense bitti diyordum, kalmadı diyordum, lakin bakıyorum, bu kentin öncelikli sorunu olan yol, gençlerin aşkına benzetilmiş.

Hiç bitmesinmiş.

Gençlerin aşkı hiç bitmesin tabi.

Kim ister.

Ama bizim yol derdimiz ilanihaye sürüp gider!

*

Göksün yolu daha bitmiş değil. Tüneller biterse, tamamlanırsa inşallah, mesafe kısalacak, araçların yakıtlarından tasarruf edilecek, amenna.

Tünellerdeki çalışmalar da sürüyor Allah için.

Sürüyor ama bir Hal Kavşağı, bir istasyon köprüsü yarım yamalak gidiyor.

Para mı yok, müteahhit mi savsaklıyor, yoksa bugüne kadar aldığı hiçbir işi dört dörtlük bitiremeyen Karayolları mı ihmalkar davranıyor, bilemiyorsunuz.

*

Derdimi deşmeyin benim. Bir Bertiz-Baydemirli-Karamanlı yolu bile günümüzde gündemden düşmezken, bir Çağlayancerit yolu gündemini ve tazeliğini (Hani bu yol namustu) korurken, merkeze bağlı köylerin, mahallelerin bile yollarına çakıl taşı bile döşenmemişken, gençlerin araçlarına yazacakları daha çok slogan olur, biz de dile düşmekten kurtulamayız.

Ilıca yolu için destanlar, hikâyeler, romanlar yazıldı.  Söylenmedik söz, verilmedik vaad kalmadı. Ama hepsi sözde kaldı. Haberlerini yapmaktan usandık. Ama siyasiler ve Karayolları, her defasında tamam demekten, söz demekten, peki demekten, haklısınız demekten usanmadı, yorulmadı.

Nereye kadar!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol