banner1482

Her boyayı boyadık, bir fıstığı yeşili kalmıştı diyecektim de diyemedim, haydi ekmek neyse de, askıda vatandaşlara pizza dağıtılacağı aklıma gelmezdi.

Gelmeliymiş. Yaşa ki neler göresin derler ya, bakalım daha ne göreceğiz!          

Aç kalsam, en son tercih edeceğim ayaküstü pizza, şimdi Kızılay tarafından askıya alınacakmış. Hadi, gözünüz aydın, nur topu gibi pizza’nız oldu, afiyetle yiyin bari.

Belki bir başka kuruluş yarın yeni bir icat çıkartır, ‘askıda çiğ köfte, askıda Maraş kebabı, askıda simit ve poğaça, askıda içli köfte, askıda lahmacun’ ile garibanları sevindirebilir.

Niye, neden, niçin olmasın!

*

Askıda ekmeği anlarım. Varlıklı insanlar, kendilerine alırken askıdaki poşete, kutuya her meyse, ihtiyaç sahipleri alsın diye ekmek bırakabilirler, parasını vermek şartıyla. Garibanlar, ihtiyaç sahipleri de gider, ihtiyacı kadar ekmeği alır yer. Teşekkür eder hayır sahibine!

Askıda ekmeği askıya, kuyuya koyan, koyduran, parasını veren maddi durumu iyi olan hayırseverler. Peki, Kızılay’ın askıda pizza’nın parasını kim verecek, kimin cebinden çıkacak!

Bildiniz, senin, benim cebimden!

Aferini kim alacak, kime maşallah denilecek, madalya kime verilecek, bu icattan dolayı kime plaket takılacak? Tabi ki Kızılay’a ve onun genel başkanına.

Yani, güreşi ben yapacağım, parsayı Kızılay toplayacak!

Var mı öyle bir dünya!

Yemezler!

*

Benim büronun (Üniversite sokağı) karşısında da Kızılay var, daha bir gün askıda bırakın pizza’yı bir simit bile asıldığını görmedim.

Sonra, çok şükür devletimiz vatandaşını doyuracak zenginlikte! Taklitçilik ve birilerine yaranma hevesi, kursağınızda kalmasın diyeceğim de, bırakın bu işleri, devlet su işleri…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol