Bizi arayan,  yolda gördüğünde bu meseleyi açan okurlarıma cevap yetiştirmekten yorulduğum için, bugün bu meseleyi enine boyuna konuşmak, tartışmak ve gündeme getirmek istiyorum.

İşin garibi, şu kış gününde, ısınmaya en çok ihtiyacımızın olduğu mevsimde, zaten ısınmak iççin bütçesini zorlayan aileler,  bir de yaklaşık bir ay önce geldiği söylenen doğalgaz zammı ile herhalde üşümüşlerdir.

Şu zemheri gününde…

Zemheri ayındayız ama doğalgaz zahmeti olup çıktı.

*

Soranlara, bizi yandaş olmakla suçlayanlara, rastladıklarında, “niye yazmıyorsunuz, kimden korkuyorsunuz, susturuldunuz mu, abone ve reklama geliriniz düşer diye mi çekindiniz?” şeklindeki sorulara muhatap olunca, binlerce insanı ilgilendiren bu meseleye kayıtsız kalamazdım.

Biliyorsunuz, şehrimize doğalgaz, önce hakkını verelim, Onikişubat Belediye Başkanı sayın Hanefi Mahçiçek’in sayesinde geldi, getirildi. Teşekkürlerim kendisi için.

Armadaş… Doğalgaza dağıtım şirketi. Genel Müdürü de çok sevdiğim kardeşim Uğur Dilipak.

Herhalde, o da siyasi çevresinden, konu-komşularından, hısım ve dostlarından sitem, kahır ve şikâyet almıştır.

Kimisi yüzde 10, kimisi yüzde 20 zam yapıldığını söyleyenlere, biz her ne kadar, ‘Dogalgaz ve akaryakıta zam, EPK’nın, yani devletin politikası, kimse keyfi, kafasına göre zam yapamaz!’ desek de, inanmasak da, vatandaş da eşşek değil neticede, her şeyi biliyor.

Hatta ve hatta Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’na telefon açanlar, olayı sorgulayan vatandaşların aldığı cevap şu olmuş, “Ne yapalım, Armadaş zarar ediyordu, zam yapmışlar, bizim yapacak bir şeyimiz yok.”

Doğru mu, eğri mi bilmiyorum. Merak ediyorsanız, siz de EPK’yı arayın, net bilgiye ulaşın!

*

Isınmak pahalı. Kabul… Biz en iyisi, farklı yorumlara, spekülasyonlara meydan vermemek için, Armadaş Genel Müdürü Uğur Dilipak’ın söylediklerine kulak verelim. Söz savunmanın çünkü.

Göndereceği açıklamayı, ya da telefon açtığında söyleyeceklerini sizinle paylaşacağım!

Söz!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol