“Tevazu erdemdir” Türkçedeki en güzel deyimlerden biri. Aslında her dilde benzer buna özlü sözler, her dinde benzer öğretiler var. Ama Türkçede epeyce var. Belki atalarımız, insanımız kendisini konum veya makamların etkisi ile Kaf dağının tepesinde görmesin, egolarına hapsolmadan başkalarına ve onların sorunlarına samimiyetle yaklaşabilsin diye söylemişlerdir. Tabii ata öğüdünü yerine getirebilen var, getiremeyen var. İnsanlar çeşit çeşit.

Ama hangi ölçüde ve örgütlenme biçiminde olursa olsun tevazu, toplumsal ahengin yapı taşlarından biri. Kendinle barışık olmak, toplumla barışık olmanın veya toplumu barıştırmanın temel taşı. Kibir başarının ölçüsü değil, ödülü zaten olamaz. Ee! Boşuna  “Boş başak dimdik durur; Olgun başak eğilir” dememişler?

*

2001-2003 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden arkadaşımız dostumuz, 2002 yılında Ak Parti İstanbul Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu üyeliği, 2009 yılı Ak Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı, 2014 yılı Sağlık Bakan Yardımcılığı, TBMM 25. 26. Ve 27. Dönem Ak Parti İstanbul Milletvekilliği ve son olarak AK Parti Teşkilat Başkanı ERKAN KANDEMİR kimdir?

Sayın Erkan KANDEMİR Devlet adamı, duruşuyla, itimat telkin etmesiyle, güven vermesiyle... Millet adamı halk adamı konuşmasıyla, mütevazı kişiliği ile... Alçak gönüllüğüne, güler yüzlülüğüne, Samimiyeti ve içtenliği ile… İşinin ehli, çalışkan, vatan sevgisiyle dopdolu bir insan… Hoşgörülü, etkili, güven veren, sorumluluk sahibi, paylaşımcı, sevecen, çalışkan,

*

KANDEMİR: Liyakat sahibi, eğitimli, girişimci, diksiyonu düzgün, halkı anlayan, siyaset yapmada beceri sahibi,

KANDEMİR: İslami hassasiyetleri olan, Tarihine, kültürüne, diline ve kimliğine sahip ve bu konularda hassas olan,

KANDEMİR: her kesimini kucaklayan; bölgecilik ve ya adamcılık yapmayan,

KANDEMİR: unutmayan vefalı,

KANDEMİR: sorunları bilen ve bu sorunların çözümü için öncelikle istişareler yapan,

KANDEMİR: önceliklerini bilen ve buna göre yol haritasını çizebilen,

KANDEMİR: İmkânları; kişiler için değil, toplumun hakkı ve adaleti için kullanan,

KANDEMİR: Genci-yaşlısı, çalışanı-işsizi, esnafı-memuru fark gözetmeksizin soran,

KANDEMİR: Gerek çalışmalarında ve gerekse ziyaretlerinde gönül dilini kullanan, Hoşgörülü, alçakgönüllü ve insanları küçümsemeyen,

KANDEMİR: İnsanların derdi ile dertlenen,

KANDEMİR: Küçük hesapların adamı değil, büyük fikir/düşüncelerin adamı,

*

KANDEMİR, insan olarak bu güzellikte insanlara ihtiyacımız ne kadar da çoktur. Gönlü vatan ve insan sevgisi dolu bu güzel insan selamlarımı ve sevgilerimi gönderiyorum. Nice bu kadar mütevazı ve yumuşak huylu insanların siyasete dolması dileklerimizle…

Sayın KANDEMİR büyük adam olduğunu iddia eden değil,  adam gibi adamdır…

Aktif, sosyal, fakir fukaranın sesi, ben değil biz bilinciyle hareket eden, partilileri arasında ayrımcılık yapmayan, haktan ve halktan kopmayan, gözü pek, başı dik, alnı ak, tuttuğunu koparan, aziz milletinin emrinde olan, değerli bir şahsiyet Ak Parti Teşkilat Başkanı Saygıdeğer Milletvekili Erkan KANDEMİR.

Sayın KANDEMİR’İ teşkilatına örnek tevazu sahibi bir başkan olması sebebiyle tebrik eder, şahsım ve Maraskimlik ailesi olarak hürmetle selamlarım.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol