Karmaşık, ucu bucağı görünmeyen, alengirli işler ve çıkmaz hadiseler, tarih ve olaylar karşısında bu cümleyi çok kullanırız. ‘Arapsaçı…’ deriz.

Bir işin içinden çıkılmayacak hale gelmesini anlatan en güzel ifade bu…

Lafı nereye getirmek istediğime gelince…

İlçeleri bilemem, kent merkezinde çok sayıda çalışma başladı, sağda solda… Şehrin şantiye alanına döndüğünü söylüyorlar ki, doğrudur.

İyi güzel de vatandaşın öfkesi burnunda. Herkes yüksek sesle düşünüyor. Her ne kadar patronum Mehmet Fiskeci çalışmaları yerinde bulsa, Büyükşehir Belediye Başkanı muhterem Fatih Mehmet Erkoç’un yaptıklarını onaylasa da, bu düşünceye kısmen katılabilirim, birçok yerde de farklı düşündüğümü ifade etmeliyim.

*

Dün Tekke’de kentsel dönüşüm başlamış. Haberi siteye girerken gülmem mi gerekliydi, yoksa ‘helal olsun’ demem mi gerekliydi, kestiremedim, bir kabına koyamadım, sağlıklı bir karar veremedim.

Allah’ın yıktığı bir evi, kapısı, damı ve penceresi olmayan, terk edilmiş bir evi kepçeyle 2 dakikada yerle bir ederek yapılan çalışmanın adına ‘kentsel dönüşüm için start verildi’ haberi bana biraz manidar geldi. Gövde gösterisi gibi bir şeydi…

Tekke koskocaman gövdesi ile yerinde duruyor, bir eski evi yıkmak kentsel dönüşüm oluyor, nasıl oluyorsa…

*

Muhalif değilim. Şuna da açıklık getireyim, eğitimime rağmen siyasal yazı yazmayı sevmiyorum. İstiyorum ki yazdığım bu şehirle alakalı olsun, vatandaş okusun, bilgilensin.

Konunun önemine binaen bu meseleye parmak basmam ve arkasını getirmem gerekirse, ulaşım için de birkaç cümle söylemek istiyorum.

Bu şehirde ulaşım hep problem olmuştur.

Olmaya devam eder mi, temennim odur ki inşallah etmez!

Patronumun yazıyor sürekli,  destek veriyor, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç gecesini gündüzüne katmış çalışıyor iken, tabi ki halkın da göremediği, ya da muhalif cenahın görmek istemediği olumlu çalışmaları da sizlere aktarmak boynumun borcu.

*

Halk otobüsü şoförlerine bir eğitim verilmeli.

Bazı yerlerdeki tek şerit uygulamaları vatandaşı canından bezdirdiği için kaldırılmalı. Çünkü insanlar nereye gideceğini kestiremez oldular.

Her taraf arapsaçı diyorsam bundan işte…

Son cümlem, başkan Erkoç bu şehri, ulaşım sorunu yaşayan insanları minibüslerden kurtardı ya, aldığı dua artar da yeter de kendisine…

Eh, bu hafta da bu kadar!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol