Durup dururken icat çıkartan ben değilim. Yine çok sevgili Andırınlılar. Yani köşe yazısının hammaddesi, kaynağı onlar. Benim suçum südurum yok bu meselede.

Peki,  bu mesele durup dururken nereden çıktı, neden icap etti, sosyal medya neden bu bağlantı işine kafayı taktı? Haliyle biz de takmış olalım deyip, bu meselede iki kelam etme gereği duyduk.

Önce makarayı biraz geriye saralım, daha önce örneği var mıydı, ona bakalım.

Evet vardı…

Belediye Başkanlığını Yakup Hamdi Bozdağ’ın yaptığı dönemlerde, ki çok değil, 1,5 sene önce, Pazarcık ilçemizdeki bazı mahalle muhtarları (Hürriyet mahallesi aklımda kalan) ki sanıyorum sayısı 3 idi, hizmet alamadıklarını öne sürerek, belik de bahane ederek, belki de biraz siyasi düşünerek Gaziantep’e bağlanmak için talepte bulunmuşlardı.

Tabi havada kaldı.

*

Şimdi de sevgili Andırınlılar, ki Başkan sayın Ahmet Doğan’ın bundan haberi varsa da rahatsız olduğunu bilerek yazıyorum, öyle istiyorum, canım çekti, keyfimin kahyası öyle gerektirdi denilerek bir ilçe, bir il’e bağlanmaz.

Bunun kararını verecek olan da üç beş kişi değildir. Ama en çok da “Andırın Maraş’tan kurtulsun, Osmaniye’ye bağlansın, bak o zaman hizmet üstüne hizmet nasıl gelir!” diyen Murat Erdem’e hem güldüm, hem düşündüm.

Sahiden, bağlansa acaba Osmaniye’den dört dörtlük hizmet alabilecekler mi?

Yasin Kayıkçı da, ”Kışla bahçesinde vekile takla atarsanız, Andırın’a hizmet gelmez!” diye öyle bir iddia, ya da kılçık atmış ki, okuyanın boğazına takılır diye düşündüm.

*

Andırın Osmaniye’ye göz kırpıyormuş. Güldürmeyin insanı. Osmaniye’de can  atıyor sanki Andırın bize bağlansın diye.

İsminin Savaş Aydın olduğunu yazan bir kardeşimiz de, “Hizmet girmeyen köy kalmadı. Hizmetler sayesinde Andırın, Andırın olsun, daha ne olsun, daha ne istiyorsunuz!” diyerek bir anlamda muhaliflere cevap vermiş. 

Murat Erdem, kendi halkını aşağılamış bize göre, “Andırın çok yalaka ilçe, yani yüzde 90!” diyerek hakaret etmiş kendi insanlarına.

Seçim zamanı geldiğinde siyasilerin Andırın’ı hatırlamak isteyeceklerini, çünkü işleri düşeceklerini iddia eden de Durmuş Ali Çıngıl…

Serdar Çınkır daha isabetli yorum getirmiş, Andırın’ın sorunlarını gündeme getirmenin herkesin üzerine düşen bir görev olduğunu hatırlatmış, el ele verilmesini önermiş, Türkiye’yi yönetenlerin dikkatini Andırın’a çevirmenin daha doğru olacağını ileri sürmüş özetle.

*

Andırınlı dostların yorumları sürüyor, Durdu Mehmet Doğan da, Andırın’ın emin ellerde olduğunu, coğrafya, yeryüzü şekilleri ve yerleşim biçiminden kaynaklanan sorunları olduğunu, bunları görmezden gelemeyeceklerini, grup yolu yapılamıyor, her mahalle bağımsız hizmet gerektiriyor. Zaman alacak!” şeklindeki yapıcı eleştirisi ile dikkat çekiyor.

Orhan Avcı isimli bir Andırınlı kardeşim de; D.Mehmet Doğan’ı haklı bulan eleştirisinde, “yıl 2020 olmuş, hala hizmet yok, o da Andırın’da yok. Bu konuda çok dertliyim, yazacak yazım çok var ama…”deyip içindekileri kendine saklamış.

*

Herkesin yorumu kendine. Zaten AK Parti ilçe kongresi için gitmiştim, yorumlarımı, eleştirilerimi dile getirmiş, ancak çok tepki çekmiştim. Şimdi kendi içinde barışık olmayan Andırın’lılar görüş ve ayrılığına düşmüşler, genel merkezden veya büyükşehirden, ya da kendi ilçe yöneticilerinden hizmetin gelmediğini ileri sürerek Osmaniye’ye bağlanmayı önermişler, onun tartışması içindeler.

Yaklaşık 2 sene önce Pazarcık da bunu denedi, istedi, önerdi, sonuç ne, boş!

Andırın’lılara düşen, takım tutar gibi parti tutmadan, hizmet edecek başkanları kendilerinin seçmesi, atanmış veya seçilmiş kimselere sahip çıkarak, onları hizmete yöneltmek, ilçenin akil insanlarını devreye sokarak haklarını, gelmesi gereken hizmetleri ilçeye getirebilmek için el ele vermeleri, omuz omuza hareket etmeleri gerekir.

*

Zaten tüm ticari ilişkileriniz Kadirli ile diye Osmaniye’ye bağlanma sevdası, özentisi, tutkusu, kimseye bir şey kazandırmaz, sadece çalışan bürokratların, siyasilerin ve sivil toplum kuruluşlarının hevesini kırar, çalışma şevkini azaltır.

En iyisi el ele vermek, omuz omuza hareket ederek siyasileri, başkanları çalıştırmak.

Okuma yazma oranının en yüksek olduğu, doğası, iklimi ve mert insanları ile bildiğimiz ilçenizin kıymetini bilin, yeter! Siz birbirinize, kendi değerlerinize, seçtiklerinize, atanmışlarınıza sahip çıkmazsanız, kimse sizin umurunuzda olmaz, hatırlatayım istedim!

“Maraş bize bakmıyor, hizmet etmiyor, belediye başkanı çalışmıyor!” derseniz, cümle alem size güler!

Seçtiyseniz, çalıştırmasını da bileceksiniz!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol