banner1482

Dedim ki, “Lan oğlum sen manyak mısın? Hepimizi eve hapsettin sen iki ayak da ödünç alıp dünyayı dolaşıyorsun. Likkir likkir! Mahvettin bizi be! Ekonomimizi bitirdin, psikolojimizi bozdun, sinir katsayılarımızı artırdın! Senin yüzünden çarşı-pazarı göremez olduk. Eşi dostu ahbapları ziyaret edemez olduk. Komşuluk ilişkilerimizi de bitirdin! Sen ne lanet şeymişsin be korona!”

Zaten gıcığım, zaten öfkem burnumda, zaten nefretim diz boyu; hırsımı alamadım devam ettim; “Lan Allah’ın belası. Senin yüzünden evde dura dura kilo aldım. Canım sıkılsa mutfağa atıyorum kendimi. Kilo vereyim derken kilo aldım, tipim bozuldu! Yine senin yüzünden internete daha düşkün oldum, gözlerim bozulacak neredeyse. Bilgisayarın başından ayrılamıyorum ki… Tıraşım da gelmiş, berberler de kapalı senin yüzünden. Şerefsiz seni… Ben var ya, senin taaaaa…..”

Dedim ama bir iyiliğini de söylemeden duramadım; “Senin yüzünden evde kahvaltı yapmanın keyfine vardım. Eşimi, çocuklarımı, torunlarımı daha çok görür oldum!”

Koronavirüsü ne dese beğenirsiniz; “Yahu sana da yaranamıyoruz be! Bir öylesin, bir böyle! Ne sevdiğin belli, ne nefret ettiğin!”

Haydaaaaaaa!

Ben ne dedim şimdi ona da hava atmaya kalkıyor bana!

*

Bak korona! Belediyeler bile senden bahsediyor sık sık. Yapacak işleri de olmayınca, çarşı-pazarı, sokakları, caddeleri ilaçlamaya başladılar. Sağlığın ne kadar önemli olduğuna dikkat çektiler. Bazı belediyelerin canına minnet, zaten bazıları haber yapmayı da bilmiyorlardı, sık sık senden söz edince zaten bize de gına gelmişti.

Yapacak başka işleri olmayınca, ee para da yoktu zaten, aynı haberleri ısıtıp ısıtıp bize gönderiyorlar, günü kurtarıyorlar.

Dikkat edersen herkes birbirini takip ediyor, falan belediye haberin neresinden daldı, öteki belediye nasıl bir tür haber salladı, taklit edip iki kelime ilave ile haber yapma yarışına girdiler. Kopyala yapıştıra onlar da alıştılar, onlar da modaya uydular! Biz de yapacak başka bir şey yokken, istesek de istemesek de haberlerini sitelerimize girmek zorunda kalıyoruz.

Yoksa belediyelerde tık yok, tık… Başkanlar da uğramıyor nasıl olsa, partiler desen sinek avlıyor, ne gelen var ne giden. İl ve ilçe başkanlarının da canına minnet. Ne iş isteyen var, ne başka talepleri olanlar. Bundan iyisi, Şam’da kayısı…

Allah belanı versin senin korona!

Manyak mısın oğlum sen!

*

NOT: Sitemde, kendi adımla yazdığım yazıda, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Kent Konseyi Başkan ve üyelerinin Büyükşehir Belediye makamında yaşananları iddia ve duyum üzerine yazmıştım. Anlaşılan bilgi kirliliği ve yanlış anlamalar arkadaşlarımızı ve kuşkusuz başkan sayın Hayrettin Güngör’ü de üzmüştür. İncitici, kırıcı konuşma ve davranışın olmadığı, aksine kabul, davet ve sohbet ortamının samimi bir ortamda geçtiği bilgisi varken, yanlış aksetmeler yüzünden bizi de zor durumda bıraktı. Hem Kent konseyi Başkan ve üyelerinden, hem de Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Hayrettin Güngör’den bu yanlış anlaşılma ve bilgi kirliliğinden ötürü özür diliyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol