banner1451
banner1461
 Öteden beri atalarımız, 'akılsız dostun olacağına, akıllı düşmanın olsun' derler. Günlük yaşamda, çok konuşan, konuşurken gümrüksüz ve desteksiz sallayan insanlardan korkarım.  Elbisenin en iyisini, en kalitelisini kendi giyer, modayı en çok kendi takip eder, daima malın pahalısını sırtına geçirir, en iyi köşe yazısını kendi yazar, en iyi gazeteyi kendi çıkartır, teknolojiyi en iyi kendisi takip eder, en çok parayı kendi kazanır, en iyi, en çok...

Uzar gider. Tabi atalarımızın söylediği bir cümle daha var ki, çok doğru ve isabetli. "Çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz"

Bazıları çok konuşarak çevresindekilerin kendisini dinlediğini, ikna olduklarını, bilgilendiklerini sanır ki, tamamen yanılgı içinde olduğunun bile farkında değildir. başkalarına fırsat vermez, car car konuşur, dinleyenleri sıkar, bıktırır-usandırır ancak o konuştukça açılır, açıldıkça da saçmalamaya başlar.

Hayat hikâyesini anlatır size. Oysa sizin zaten hayatınız bir roman, başkalarının hikayesine mi kaldınız! Konuşursanız, deşerseniz, aslında her insanın hayatı bir roman. Yazılmamış türünden. Lakin o çok konuşan var ya, zaman zaman dağları ben yarattım havalarına bürünenler, aslında boş biri olduklarını başkalarından duymak istemezler. Boş bir adam olduğunu kendisi de bilir, belli etmez. Milletin kendisini dinledikçe ağzının suyunun aktığını zanneder. Zannettiği sürece de anlatır da anlatır.

Boş boş...

*

Deli dostun olacağına, akıllı düşmanın olsun diyenlerin biri bildiği mutlaka vardır. Akıllı insandan zarar gelmez.  Akıllı insan düşünür, mantıklı hareket eder, iki tartar, bir söyler.

Size hayatından kesitler aktarsa bile, siz bu hayata hikâyesinden etkilenir, olumlu yönde adımlar atmanıza vesile olur ki, bu tür insanları dinlerken de yorulmazsınız zaten.

Hayat nedir! Ya da hayatını yaşamak ne anlama geliyor. Çapkınlık, gezmek, hovardalık yapmak, bol para harcayıp, bol alış-veriş yapmak mıdır hayatı yaşamak. Böyle düşünenlerden ne öğreneceksiniz.

Gereksiz ve boş hatıralar, çapkınlık maceraları, hayatı yaşamak değildir. İnsan gibi yaşamak diyorsanız, amenna... İnanarak, severek, (tabiatı, insanları, hayvanları, Allah'ın yarattığı herşeyi) feyz alarak, hayırla anılacak ve hatırlanacak durumda yaşıyorsanız, yaşamak budur.

Herkesin hayat hikâyesi kendine...

*

Örneğin siyasiler boş konuşurlar. Destursuz atarlar, hava basarlar, herkesin de kendisini dinlerken ağzının suyunun aktığını zannederler ki, bu da onları tatmin eder. Her insanın tatmin anlayışı farklıdır.

Siz siyasileri dinleyeceğinize, kendinizi ve kafanızı dinleyin, daha iyisini yaparsınız!

Şu mübarek günde, soğuk havada çekilmezler zira! 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol