banner1451
banner1461

Birkaç gündür sadece AK Parti cenahı değil, bu şehirde kendini siyasetçi sanan, siyaset ile ilgilendiğini ileri sürenler, heyecan kasırgasına kaptırdılar kendilerini, bilen de bilmeyen de iki satır yazı döşenip, yok il başkanı şu oldu, yok bu oldu gibi altı astarı olmayan iddialar sergilediler.

İsimler havada uçuştu, balon gibi…

Evet, bu günler AK Parti hareketli. Gündem tabi ki il başkanlığı. Başkan Ömer Oruç Bilal Debgici’nin ‘Benden bu kadar, artık yokum!’ demesinden sonra, (tabi ki Genel Merkezin talimatı ile bunları söylemiştir, yoksa kendi kafasından çekip gidecek hali yoktu, bıraksalar devam edecekti ama Genel Merkez yeter dedi, yetti) bütün gözler başkanlık için adı en çok gecen isimlere çevrildi.

*

Ve dün gece adaylar üzerinde temayül yapıldı. Temayülde 100 kadar delege oy kullandı. Tulum çıkan Fırat Görgel oldu. Her ne kadar temayüle katılmasa da, oy verenlerin gönlünden geçen isimdi. Sadece oy verenlerin değil, AK Partili olsun olmasın, herkesin beğendiği, takdir ettiği, partideki erimeyi önleyecek, kaçanları kurtaracak, toparlayacak isim olarak gördükleri insandı Görgel.

Kimler katıldı derseniz, son anda bir sürpriz yaşandı, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu da temayüle katılan isimler arasındaydı. Onun da ‘l başkanı adayıyım!’ derdi, hevesi yoktu bildiğimiz kadarıyla.

Lakin dün gece en hareketli, en çok kulis faaliyeti sürdüren, öne çıkan Hakan Coşkun Ağdur ile düzgün isim, çalışkan ve beyefendi kişilik Şahin Avşaroğlu, biraz da Hakan Dereli kardeşimiz oldular. Sevgili Dereli’nin il Başkanı Yardımcısı sıfatıyla partiye olana hizmeti inkâr edilemez, bunu da belirtmeden geçersem yanlış olur!

Resmen kendilerine oy istediler, ‘beni gözardı etme!’ sinyali çaktılar.

Tabi ki Fırat Görgel temayüle katılmadı. Öyle olması gerekiyordu. Etik olmazdı. Sonra niye katılsın, hangi sıfatla salonda bulunsun?

Bir de ilk saatlerde Ender Umut Pabuçcu yoktu, geç saatlerde temayüle katılınca, temayüle katılan isimlerin sayısı 5 olmuştu. Allah var, sevgili Pabuçcu da çıkıp ‘ben adayım’ dememişti. 

Lakin delegeler, oy kullanan yaklaşık 100 kadar partilinin çoğunlukla tercihi Fırat Görgel olmuştu.

Sonra oy kullanan isimlerin neredeyse yarıya yakını milletvekili sayın Ahmet Özdemir’in listesindeki isimlerdi. Çünkü görevi Debgici’ye devrederken, Debgici sadece kendinden 4 isim ilave ederek, aslında Özdemir’in ekibi ile çalışmak zorunda kalmıştı.

Tulum dediğimiz oydu işte.

*

Kimse şunu unutmasın, bu şehirde Ankara’da sayın Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta ise Ahmet Özdemir’e rağmen siyaset yapamaz! Yaparlarsa hayatlarının hatasını işlerler, bedelini ide öderler! Çünkü Ahmet Özdemir, bu şehrin siyasi hafızası. Belirleyici, nokta koyacak isim.

Altını kalın harflerle çizerim mi, çizerim!

*

Gelelim temayüle. Yapmayın Allah aşkına, Debgici’nin kalmayacağı, gideceği aylar öncesinden belli iken, yerine geçecek aday da hazır ve belli iken, ne gerek vardı temayüle. Zaman kaybı, telaş, masraf. Ama milletin gazını almak, teamüllere uymak gerekiyordu derseniz, ona bir sözüm yok.

Ankara’dan misafirler geldi, oteldi, uçak masrafıydı, o kadar hazırlıktı derken, milletin gazını alsanız ne olur, ördeğini verseniz ne olurdu?

*

Hülasa, belki bugün, belki yarın, belki yarından da yakın, kim aday gösterilecek ise Ankara’ya çağırıp, ‘hadi bakalım, görev senin, takım taklavatını kuşan, sahaya çık, çalışmalarını yap, listeni hazırla, 7 Kasım’a kadar daha zamanın var, yerelde siyasetin patronu sensin!’ diyecekler.

Kime mi?

Bana değil tabi ki…

Sabahtan beri burada türkü mü çağırıyoruz birader!

NOT: Darbeyle gelen, darbeyle ggider olayı bir kere daha siyaset arenasında zuhur etti. İlk yaşanan darbenin kahramanı Özdemir idi. Peki bu siyasi darbenin kahramanı kim derseniz, onu da pazartesi okursunuz!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol