banner1451
banner1461

Daha geçenlerde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan da açıkladı, kongrelerini tamamlayamayan ilçe ve iller, kongrelerini Eylül ayında bitirecekler.

Start verildi, düğmeye basıldı yani.

Ne demişti sayın Erdoğan o gün, “Sahaya inin, çalışın! Yaptıklarımızı anlatın, boş durmayın!”

Eh artık korona kısıtlamalarına da esneklik getirildi, hayat kısmen normale döndü, dönecek. Hayat ile birlikte siyaset de normale dönecek mi, bunu  zamanla daha iyi öğrenebileceğiz.

Bazı partiler il ve ilçe kongrelerini tamamlarken, korona belası yüzünden AK Parti’de kongreler ertelenmişti. Şimdi tehlike geçtiğine göre, hayat da normale döndüğüne göre, il ve ilçe başkanları artık sahada demektir.

Tabi bu arada ilçe ve il başkanlığına göz kırpan, gönül verenler de kendilerini sahaya atacak, boş durmayacaklar. Açık açık olmasa da sağda solda kulisler yapacaklar, Ankara’yı Çarşıbaşı yoluna çevirecekler, “ben adayım, bu işi iyi yaparım!’ diyerek kendilerini pazarlayacaklar.

*

Aslına bakılırsa başka illere aklım yetmez de, Kahramanmaraş’ta AK Parti ilçe ve il başkanı belli…

Mevcut başkanlar kalırlar mı, değişirler mi, bilemem.

Sayın Şahin Avşaroğlu ve Mücahit Kara, Allah için görevleri süresince, bu işi iyi götürdüler. Falso vermediler, pot kırmadılar, siyasete ve partiye helal getirecek davranış içinde olmadılar.

Gerek kişilikleri ile gerekse imkân ve zaman dâhilindeki çalışmaları anlamında, süreci iyi götürdüler. Gerçi iki ayı aşkın süredir partilerin kapısı kapalıydı vatandaşa. Başkanlar da rahattı bir anlamda, gelen giden olmayınca, iş isteyen çıkmayınca, herhangi bir kurumda işi için aracılık talepleri olmayınca, başkanlar da gel keyfim gel yapmışlar olsa da, starta verildiğine, düğmeye basıldığına, Genel Bakana sayın Erdoğan da ‘Eylülde kongreler tamamlanacak!’ talimatı verdiğine göre, şimdi oturma vakti değil haliyle.

*

Şimdi önümüzde birkaç ay var. Bu süre içinde başkanlık için niyetlenenler, göz kırpanalar, kendini gösterme çabası içinde olanları bir heyecan kasırgası sarmış sarmalamış durumda.        

Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe başkanlarının değişip değişmemesinden çok, il başkanının kim olacağı sorusu daha çok gündem oluşturuyor?

Ha, diyeceksiniz ki, bu işi dört dörtlük yapacak adam var mı, açık ve net konuşacak olursak, ki bana göre; yooookkkk!

İşin doğrusunu söylemek gerekirse, adam bulamıyorlar. Kıtlığı var. Belki kıyıda köşede var da, bizim haberimiz yok, olabilir.

Var aslında da, onu da getirtip koltuğa oturtmazlar. Nedenini daha önceleri de yazdım, tekrar yazarsam maraza çıkarmaları umurumda değil de, o sevdiğim isme zarar vermek istemiyorum.

Hepsi bu…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol