Desem de gel de anlat millete!

Her ne kadar yeni adı kısaca İŞKUR olsa da, seçim süresince gerek büyükşehir belediye başkan adayının, gerekse milletvekillerinin etrafında gezenler, pervane olanlar, neredeyse her esnaf gezisine ve ilçe gezilerine katılanların çoğunun belediye meclis üyesi olabilmek, oğlunu-kızını, gelinini-damadını ve kardeşini belediyelere girdirmek için çalışıyormuş, gidiyormuş gibi yaptıklarını sanki bilmeyen yok bu memlekette.

Ciddiyetsizler, samimiyetsizler.

*

Belediyelere bakın, işe girenlerin yüzde 90’ı belediye meclis üyelerinin, gençlik ve kadın kollarının, diğer adıyla özetleyecek olursam teşkilatta olanların yakınları.

Türk bayrağını ve partisini istismar edip, yakınlarını cümbür cemaat belediyelere dolduran samimiyetsiz şişko soytarısı kadar garibanların da iş ve aş kaygısı var ama yalakalığın, soytarılığın gözü kör olsun!

Sorun, araştırın, hangi gazeteci arkadaşımızın oğlu-kızı, gelini-damadı belediyede çalışıyor. Bir iki isim istisna…

Bu memlekette garibanların yeri yok mu?

Onların işe ihtiyacı olmayacak mı?

Madem adalet diyorsunuz, madem hakkaniyet arıyorsunuz, madem adaleti tesis edeceğiz diyorsunuz, sizinle gezen, dolaşanlara bir bakın.

Ne kadar samimilerdi?

*

Kadınları, erkekleri her neyse, çoğu süs biberi veya dolgu malzemesi olmak için başkan adaylarının, milletvekillerinin yanında oldular.

İki lafı bir araya getirmekten acizlerin çoğunun yakını işe girdi.

Gariban olmak suç muydu bu memlekette.

Onlarca, yüzlerce ve binlerce üniversite mezunları varken, ama torpilleri olmadığı için, kenarda-kıyıda beklerken, samimiyetsiz, beklenti içinde olanların çoğunun belediyelerde veya diğer kurumlarda işe girmesi tesadüf mü?

*

İŞKUR kanalıyla 6 aylığına işe girmek için bile ya il başkanından, ya bir milletvekilinden torpil gerek. Yoksa yandınız. Ağzınızla kuş tutsanız hikâyesiniz. Eğitimin, liyakatiniz, ehliyetiniz de boş, hikâye…

Gerçekten emeği sinenlere, maddi manevi imkânlarını ve zamanlarını harcayanlara, davaya sadakat gösterip şehri için canhıraş çalışanlara eyvallah.

Sözüm meclisten dışarı…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol