banner1482

Yerel siyasetin en etkin ismi, her platformda söylediğim üzere,yerel siyasetin hafızası diyebildiğim AK Parti Milletvekili Ahmet Özdemir, ikinci kez KENT KULİSİ canlı yayın programının konuğu olurken, birbirinden önemli açıklamalarda bulunmuş, “Kendimizi bu şehre adadık” demişti.

Birlik ve beraberliğe önem veren, her yerde ve zeminde vurgu yapan milletvekili Ahmet Özdemir, KENT KULİSİ canlı yayınında bizlerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırırken,  verdiği samimi cevaplar tüm izleyenleri tatmin etmişti.

Özdemir’in en büyük arzusu, ki muhtarlar onu çok seviyor, bugün yerel yönetimlerde görev yapan 4-5 muhtarlık derneğinin bulunduğuna, bunun birlik-beraberlik adına bir çatı altında toplanmasının yönetim ve organizasyon açısından daha uygun olacağını dile getirmiş iken, Mehmet Fiskeci araya girerek, “Muhtarlarda aynen bizim basın camiası gibi. Amerika ile Rusya bir araya gelir, ne gazeteciler, ne muhtarlara bir araya gelemezler, bir çatı altında toplanamazlar” dedim, ancak Özdemir ise bu meselede yorum yapmadı.

BESYO mülakatları için Adıyaman Üniversitesine giden Kahramanmaraşlı gençlerin, Adıyaman’lı gençler ve öğretim üyelerince sözlü ve fiziki saldırıya uğradığını, bunun kabul edilemez olduğuna dair sorumuza, “Konuya vakıf değilim, ama araştıracağım. Doğru ise gerekeni yaparım” cevabına Gazeteci Yıldızhan da onaylayan cümleler sarf edince, Celalettin Güvenç’in olaya vakıf ve müdahil olduğunu söyleyince, takipçisi olacağını kaydetti.

*

Ülkemizin özellikle Ege ve Akdeniz illerinde meydana gelen yangınlar ve Doğu Karadeniz illerinde yaşanan sel felaketleri sebebiyle bu yıl AK Partinin 14 Ağustos kuruluş etkinliklerinin olmadığına dikkat çeken Özdemir, mental yorgunluk diye bir şeyin olmadığını, olamayacağını yineledi.

Ülke genelinde vaka sayısında artış yaşansa da, Kahramanmaraş’ta aşılama açısından iyi bir çizgide olduğunu söylerken, biz de “Sağlık Müdürlüğü ve ekibi bu konuda başarılı. Seyyar çadırlara kuruluyor, neredeyse yoldan geçenlere, selam verenlere dahi aşı yaptırılıyor, müdürlüğün performansından memnunuz!” sözlerine hak verdik.  

*

Her zaman canlı yayında söylediğim gibi, zurnanın zırt dediği yere gelmiştik ki can alıcı, üstelik de herkesin konuştuğu, herkesin onay verdiği soruyu Gazeteci Neşe Yıldızhan sordu; “Olası seçimde Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirileceğin, ya da aday gösterileceğin konuşuluyor, ne dersiniz?” şeklindeki sorusuna içtenlikle, “Hayır! Benim böyle bir düşüncem, projem yok. Kaldı ki Başkanımız Hayrettin Bey çok başarılı, üstelik de çok dürüst. Fatih Erkoç da Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda, ilk 2 yıl bir şey yapmamıştı. Hayrettin Bey yapılaşmayı, kadrolaşmayı bitirdi, ekibini kurdu. Elindi sihirli deynek yoktu. Ama şimdi hizmet vermeye, proje üretmeye başladı. Bir kere onun dürüst biri olduğuna inanıyorum. Belediyenin imkanlarını, kaynaklarını har vurup harman savuran biri değil. Tekrar ediyorum, benim böyle bir niyetim, düşüncem yok, kaldı ki Hayrettin bey başarılı bir belediye başkanı. Dürüstlüğüne kefilim. Bir yere gidiliyor, yemek yeniliyor, isterse parasını kurumdan ödettirebilir, ama hayır, cebinden veriyor. Muhtarlarla bir araya geliyor, yemek parasını cebinden veriyor. Daha ne deyim.” deyip bu iddialara, söylenenlere nokta koydu.

Biz de sayın Özdemir’in bu yorumuna şapka çıkartmış, onay vermiştik. Özetle Milletvekili Özdemir, Başkan Güngör’e toz kondurmadı.

*

Sonra, önemli bir meseleye gelindi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde neler oluyordu?

Bu soruyu sorduk ama kendisi bu konulara, isimlere vakıftı. Nitekim gerek Gücüksu Fındık ve Karaömmer Mahalleleri Su Ürünleri Kooperatif Başkanı ve gerekse Türkoğlu’ndaki Kavukluoğlu Su Ürünleri İşletme sahiplerini dinlediğini, çözüm ve ortak yol bulmak için çaba sarf edeceğini ifadeyle, “Yalnız burada bir tekelleşmeye gidildiğini düşünüyorum. Su ürünleri şube müdürü Orhan Bülbül de bu işin içinde.  Hem Tarım il müdürünü, hem de bu mağdur olduğunu söyleyen arkadaşları dinledim. İtidal tavsiye ediyorum. Tarafları bir kere daha dinleyeceğim. Habibe Öçal’ın da siyasi açıdan böyle bir hadise karşısında taraf olacağını sanmıyorum” demişti.

*

Artık günümüzde insanlar sesli düşünüyor. Siyasetin saklısı gizlisi kalmadı. İstihbaratına güvenenler, bir erken seçimin kapıda olduğunu dillendirirken, hatta iktidarın il sayısını 100’e çıkartmayı hedefleyerek, Elbistan’ında bunların içinde olduğunu ifade ederken, bu meseleye ilişkin düşüncesini de; “Hayır, Erken seçimin zamanında, 2023’teyapılacağını sayın Cumhurbaşkanı da dile getirdi. Senin İl başkanımız Fırat Bey’le takım elbisesine iddiaya girdiğini biliyorum, ama bir yerde sen haklısın, 2023’ün 23 Haziran’ında değil de, bir hafta öncesine alınacak ki, senin açından bu erken seçim demek.” esprisi üzerine ben de canlı yayında Fırat Görgel’e seslendim, takım elbiseyi hazırlamasını istedim.

*

Kapı bir Kahramanmaraşspor sorunumuz var.

Başka bir zurnanın zırt dediği yere gelmiş, kamuoyunun, özellikle spor camiasının beklediği Kahramanmaraşspor canlı yayında gündeme gelmişti. Sorduk, “Sayın vekilim, Başkan Fatih Ceyhan takımı ligden çekeceğini söylemiş, siz de takımın sahipsiz olmadığını söylemiştiniz. Stat meselesi, 12 Şubat Stadyumunun yıkılacağını gündemde iken, takım sahipsiz mi? ne dersiniz?” şeklindeki sorumuza, “Kesinlikle takım sahipsiz değil ve ortada bırakmayız. Başkan bırakacaksa, oturulur şartlar konuşuluyor, kaldı ki arkadaşlarımız bu meselede Başkan Fatih Ceyhan’ın da bulunduğu ortamda meseleyi konuştular, tartıştılar. İçin içinde para var, miktar var. Biz bu takımı bir işadamı arkadaşımıza vermeyi düşünüyoruz, konunun takipçisiyiz” cevabını vermişti.

*

Mali müşavirler, biz esnafların, vergi mükelleflerinin Maliye ile arasında köprü görevi gördüklerini bildiğimizden, onların da çalışma dönemlerinde yaşadıkları veya karşı karşıya kaldıkları sorunları da vardı ve bu mesele camiada çalışan, ekmek yiyen herkesi ilgilendiriyordu. Çözümü için Serbest Muhasebe Mali Müşavirler Odası Sekreteri Abdullah Kalın’ın ricası üzerine, Özdemir’in de Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’dan randevu alınması sonrası buluşmaya TÜRBOM Genel Başkanı Emre Kartaloğlu da katılmış, Bakan Elvan da çözümsüz sorun yok diyerek heyeti kabul etmiş, camiayı yakından ilgilendiren sorunlarının çözümü de tarafları memnun etmişti.

Biz de bu meselede gösterdiği hassasiyet ve duyarlılık için hem Bakan sayın Elvan’a,  hem sayın Özdemir ve hem de sayın Kalın’a teşekkür etmiştik.

*

İstanbul’dan gelen Cemal Yılmaz’ın, yine İstanbul’dan gelen Yusuf Kahraman’a koltuğu teslim ettiğine vurgu yaparak, evini bile getirmeyen il müdürleri yerine kendi içimizden, bağrımızdan kopan, eğitim camiasının içinde büyümüş, şehri bir uçtan bir uca bilen eğitimciler varken, dışarıdan birinin getirilmesinin doğru olmadığına dair yorumumuza ise, “Gelenin kim ve nereden geldiğine değil, iş yapıp yapmadığına bakmak gerek” ifadesine yer verdi.

*

Canlı yapın partnerim, değerli meslektaşım Neşe Yıldızhan, KSÜ Tıp fakültesinin sunduğu sağlık hizmetlerinden vatandaşların memnun olmadığını, yıllardır süre gelen bir sorun olduğunu neden iyileşme sağlanamadığı sordu.

Milletvekili Özdemir, bu şikayetlerin kendilerine de geldiğini KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ile konu hakkında birkaç kez görüştüklerini, neticesinde yeterli olmasa da kısmi bir düzelme olduğunu ve vatandaşın hak ettiği sağlık hizmetlerini alabilmeleri için çalışmalarının süreceğini söyledi.

*

Yıldızhan, Arsan Kavşağı ve Aksu Çayı’nın akıbetini de sordu.

Arsan Kavşağındaki çalışmaların yıl sonuna biteceğini,  Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmelerinde de bu yönde çalışmaların hızlandırıldığını belirten Özdemir, Aksu Çayı ile ilgili de kirliliğe sebep olan fabrikaların olduğu bölgeyi Islah OSB kapsamına alma çalışmalarının devam ettiğini Meclis açıldığında tamamlanacağını. Islah OSB ilan edildikten sonra fabrikalardan Arıtma için para alınacağını böylelikle arıtma tesisinin yapımına başlanacağını söyledi. 

Dolu dolu geçen programda izleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Özdemir, Kent Kulisi yayınlarının şehre değer kattığını sık sık yayına çıkarak, hemşehrilerini çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgilendirmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol