banner1451
banner1461
  

Şimdi… Aha seçimlere nereden baksanız 3 ay v ar. Bu süre sonrasında dananın kuyruğu kopar, bırakın dananın kuyruğunu, bırakın 7 Haziran genel seçimleri takvimini, bu ayın sonunda adaylar belli olduğunda, aday adayıyım diyen birçok arkadaşımızı sahada göremeyeceksiniz.

Kenara çekilecekler, köylerine dönecekler, sizi gördüklerinde de kaldırım değiştirecekler muhtemelen. Çünkü öküz ölmüş, ortaklık bitmiştir.

Zaten şehrine, zaten halkına, zaten ve özellikle kendine yabancı olanlar, kendi kabuğuna çekilince, daha önceden yazdıkları cep telefonlarını da bir operasyonla temizleyip, yüreğinden de silecekler.

Buna inanın!

Araya duvar koyarlar, set çekerler, engel döşerler, yolda rastladığınızda es kaza, selam verseniz bile, “Yahu ede kusura bakma, tanıyamadım, çıkartamadım!” ayaklarına yatacaklar.

Ve de onlara ulaşmakta sıkıntı çekeceksiniz.

Çünkü sizi yüreklerinden ve cep telefonlarından sildikleri için, kayıtlı numaraya bile bakmaya gerek duymayacaklar. Çünkü işleri bitti sizinle!

*

Seçime kadar da gerek yok, temayül nasıl olsa geride kaldı,  eh, adaylar da hemen hemen belli gibi, yüzde doksan dokuz… Son dakika golüyle bir değişiklik olabilir mi, mümkün iken, niye tanısın, niye selam versin, neden selamını alsın, neden bir yerde oturup sana çay ikram etsin.

Dedik ya, öküz öldü ortaklık bitti.

Oysa seçim sathı mahallinde öyle değildiler. Gülücüklerin ve yılışıklıkların bini bir paraydı. İltifatlar, övgüler… Aday gösterilmeyince de teşkilata ver yansın edecekler, haklarının yendiğini söyleyecekler, gazetecilere ateş püskürecekler, genel merkezi topa tutacaklar, sanki memleketi kurtaracak bir tek kendileri kalmış gibi, zeytinyağı misali üste çıkacaklar.

Hay sevsinler sizi, e mi?

*

Seçilsinler isterlerse… Çok özel dostluğunuz, muhabbetiniz yoksa ulaşmak mümkün değil.  Şayet telefon etseniz dahi, danışmanına yönlendirilmiştir, kendisi numarasını değiştirdiğinden, gerçi bir işiniz olmaz da, ‘gelmişken bir uğrayayım, nede olsa memleketimin, şehrimin milletvekili’ der, kapısını çalmak istersiniz de, çoğu zaman yerinde bile bulamazsınız.

Hele muhalefet partisinden ise, reşat altını verseniz bulmanız kolay olmayacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol