banner1451
banner1461
 Her ne olursan ol.. Adam olmak bir hünerdir. Erdem sahibi olmaktır.

rensipli ve onurlu yaşam sürmektir. Bu ilke her tür makam ve mevki için geçerlidir. Adam olmak birazda, bulunduğu yere, makama, topluma ve değerlerine dürüst olmaktır.

Hele bir de, siyasetle uğraşıyorsanız veya bir makamdaysanız, hem adam hem dürüst olmak zorundasınız. Çünkü, eğer insansanız ve insanları idare etmeye talip bir "adamsanız" zaten "dürüst" olmak zorundasınız. Adam olanlar için aslında bu bir marifet, bir ekstra olmamalıdır ama adamdan ziyade insan olmak bu zamanda biraz zor zanaat!.

Günümüzde görüyoruz ki, her konuda dürüst ve ahlaklı kalmak zor iş hatta yok gibi. Hakikaten herkesin harcı değil.

Çabuk bozuluyor. Zira her insanın bir zaaf noktası vardır. İş zaaf konusuna gelince sihir bozuluyor; ahlaka ve dürüstlüğe dair dengeler altüst oluyor.

Bu nokta paradır, kadındır, çıkardır, tutkudur, hobidir, siyasettir, aidiyettir, mensubiyettir vs.dir. Kısacası, zaaf noktasına hitap edildiğinde insan sıcakta buz misali çözülüyor.

*

Siyaset ve makamda olmak, hizmet etmek halkın menfaatini daima kendi kişisel çıkarlarından üstün tutmayı, dürüst ve onurlu olmayı ilke edinerek, yapılması gerekenleri yapmak demektir. Siyasetçiyse, halkın içinde olmaktır, vatandaşın ona ulaşması demektir..

Maalesef Türkiye’de siyaset, içinde hiçbir konuda kaybetme riski bulunmayan bir araç haline gelmiş ve hatta bazen, malını, itibarını artırmak isteyen zeki insanlar artık siyaseti bir kazanç kapısı olarak görmeye başlamışlar.

Adam olmak vicdani duygulara sahip olmaktır. Kendinle yüzleşebilmektir.

Adam olmak bir şeye adım atarken, yaparken maddi menfaati göz önüne almadan yapılacak işleri yapmaktır..

*

Adam olmak sahip olduğu mevki ve imkânlar içinde insanları ezmemek, haklarını gasp etmemektir. Şahsi duygularla insanlara zulüm etmemektir. Bir gün yapılan yanlışlardan dolayı hesap vereceğini bilmektir.

Bu kıstaslar çoğaltıla bilinir, fakat kısaca adam olmak, dürüst olmak insanlar arasında sevgi çemberi yaratabilmektir. Kin ve nefret tohumları ekmemektir. İnsanlar arasında yalanla, dolanla oluşan düşmanlıklardan menfaat beklentisi içinde olmamaktır. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol