Durun, bir bu eksikti demeyin. Evet, her boyayı boyadık, bir fıstıkı yeşili kalmıştı,  evvel Allah onu da hallettik, açığa satılan konuttan sonra, şimdi de bir başka dolandırıcılık şekli olarak piyasaya sunulan açığa araba satma işine başladık.

Olmayan arabayı satıyorlar sana.

Birinci el desem değil, özellikle ikinci el piyasasında bu alavere-dalavere hakim.

Bizde numara çok abi…

*

Aile araba alacak.

Birinci el, ikinci el, her neyse…

Evde herkes sevinçli. Peşin parası vardır vatandaşın, ya da banka kredisi ile her neyse, araba alabilmenin mutluluğu, heyecanı yaşanır evlerde.

Özellikle çocukların rüyasına girer.

Hayatta en kötü şey, çocukların hayallerini çalmak, umutlarını karartmak.

Adam araba satıyor açığa… Konutu sektöründe sahtekâr müteahhitlerin bir daireyi 3-5 kişiye sattığı gibi, piyasaya, işyerinde olmayan aynı arabayı yine birkaç kişiye birden satıyor.

İnsanları dolandırıyorlar. “Aha bugün gelecek, aha yarın…” derken ümitle, heyecanla bekleyen sözde araç sahibi, kandırıldığını nice sonra anlıyor ama iş işten geçiyor.

*

Hadi siz…

Vatandaşı kandırdınız, birikimlerini yediniz, umutlarını kararttınız da, acaba gelecek diye ümitle bekleyen o masum yavrunun, bebeğin, o güzel çocukların hayallerini çalmakla elinize ne geçti?

Babası ile helalleştiniz, annesi ile de helalleştiniz diyelim de, peki o masum yavru ile nasıl ve nerede helalleşeceksiniz, onu hiç düşündünüz mü?

Demek yeni bir sektör doğdu. Haydi, olmayan, gelmeyen arabayı sattınız da, bari sözünüzde durun!

İnsanları dolandırmayın, kandırmayın!

*

Sektör diyorsanız, lanet olsun sizin sektörünüze!

Aldatmanın, kandırmanın, insanların umutlarını, geleceklerini, hayallerini çalmanın, ocakları söndürmenin sektörü mü olurmuş!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol