banner1482

21. dönem MHP Kahramanmaraş Milletvekili dersem, daha iyi hatırlayacağınızdan eminim.

Elbistan’lı…

Bugün itibariyle mesleğini Ankara’da, özel bir hastanede sürdüren 21. Dönem MHP Milletvekili sayın Mehmet Kaya’yı o dönemler televizyonda programa çıkartmış, siyaseti, mesleğini, gündemi konuşmuştuk.

Sözünü esirgemeyen, bildiği doğruları savunmaktan kaçınmayan bir insan sayın Mehmet Kaya… Geçen yıl da bir Ankara seyahatçimde bir araya gelmiş, çalıştığı özel hastanede buluşmuştuk. Şehrini, mesleğini ve partisini seven bir kişi. Sağlam, net ve dik duruşlu…

*

Şimdi tüm dünya olduğu kadar, Türkiye de korona ile mücadele veriyor. Bu illet, zengin-fakir, işçi-patron, amir-memur dinlemiyor. Öyle ki, pandemi ile yaşamaya alıştık mı bilemem, lakin tehlike geçmiş değil. Günümüzde artık toplu tüfekli savaşlar sona erdi. Psikolojik ve biyolojik unsurlar savaş silahı olarak insanların üzerinde korku imparatorluğu kurarken, Birinci Dünya Harbinde Galiçya, Kafkasya, Mısır, Yemen, Anadolu, Balkanlar, Avrupa ve Rusya cephelerinde veba, tifüs, kolera, dizanteri, sıtma gibi hastalıklardan ölenlerin sayısı, süngü ve mermiyle ölenlerin sayısından binlerce kat kata fazla iken, şimdi korona belası başımıza tebelleş oldu.

Virüs, bugün biyolojik savaş silahı olarak bizi vuruyor, vurmaya çalışıyor.

*

11 Eylül 2001’den itibaren ABD şarbon mikrobu bulaştırılmış mektup ve posta paketleri ile biyoterörizm kaynaklı ciddi ve gerçek bir aktivite mevcut olmuş. O günleri hatırlayın isterseniz. Zarflar içinde evlere, işyerlerine şarbon mikrobu gönderiliyordu. Beyaz bir toz halinde. Şarbon mikrobu, toprakta yıllar ve hatta yüzyıllar boyunca canlı kalabilen mikrop iken, bu mikrobu kolay ve çabuk üreyen, yüksek bir teknoloji gerektirmeyen ucuz mal ilan edilen mikrop olarak bildik.

*

Şimdi diyeceksiniz ki, eski MHP milletvekili Mehmet Kaya’nın bu anlattıklarında ne ağlantısı, ilgisi var?

Var…

Sayın Prof. Dr. Mehmet Kaya, seneler önce yazdığı ‘Temele bilgiler’ isimli kitabında, bu tehlikeye dikkat çekmiş, dış güçlerin, dünya devi olma iddiasını sürdüren ülkelerin biyolojik silahlarla, yani virüslerle dünyaya hakim olacaklarını yazmış kitabında. (6. Baskı - 43. sayfa)

Şunları yazmış sayın Kaya… “Biyolojik silahlar olarak, bu mikroplar kullanılıyor. 1 ile 6 gün içinde ateş, öksürük, nefes darlığı, göğüs sıkışması şeklinde kendini gösterir. ABD bugün terörizm amaçlı şarbon salgınından toplumunu korumak için çok büyük efor sarf etmiştir. Bu eforların başında eğitim, aşılama, hastaları tedavi, turistleri, uçak yolcularını ve tüm gıda maddelerini kontrol gibi aktiviteler geliştirmekte.

Bugün şarbon mikrobunun yanı sıra, biyolojik silah olarak en çok kullanılabilecek mikroplar ise veba, kolera, ruam tifo, tifüs, çiçek, beygir enfarktüsü, domuz gribi, tavuk gribi, Kırım Kongo kanamalı ateşi, AİDS mikropları kullanılmak üzere hazır bekletilmektedir.” 

*

Şaşırdınız değil mi?

Sayın milletvekilim, değerli kardeşim ve adaşım Kaya, bu tehlikeyi seneler önce dile getirmiş, biyolojik harbe dikkat çekmiş, insanları uyarmış.

Ne kadar ders aldık, varın onun tartışmasını sizi yapın!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol