banner1451
banner1461

Ne alakası var diyeceksiniz de, izah edeceğim…

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının yıldönümü sebebiyle, ülkemizin muhtelif yerlerinde etkinlikler düzenlenirken, güreşçi-pehlivan yatağı Kahramanmaraş, bu kez bu günü güreş festivali ile hatırlayacak.

Güreş bizim ata sporumuz. Her yıl Batıpark’ta güreş festivalleri düzenlenir, şehrimizin yetiştirdiği madalyalı kentin madalyalı sporcuları hünerlerini gösterirlerken, Allah var, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü de bu meselede üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirir.

Lakin bugüne kadar markaların, firmaların ata sporumuza destek verdiklerini görmedik, şahit olmadık. Ne yapıldıysa devlet ve belediyeler eliyle yapıldı. Merkez ve ilçeler örnekleriyle dolu.

*

Ancak bu kez farklı olacak.

Zira, 15 Temmuz anısına tertip edilecek güreşlere alapedo@kervan sponsor oluyor. Anası babası yok, tek başına. Bu işi göğüslüyor. Her şeyiyle…

Dört dörtlük bir 15 Temmuz h9atırası adına Pazar günü herkes Batıpakrk’ta olacak ve güreşçilerimiz hünerlerini gösterecekler iken, bu güreşlerin seyircisinin çok olacağı bir yana, gelenek haline geldiği üzere güreş ağası da seçilecek.

Seçilecek de, kim olacak?

Maşallah siyasetçilerimiz ve bürokratlarımız bu işi şimdiye kadar kimseye vermediler.

Gerek Dereköy, gerek Batıpark, gerekse ilçelerdeki güreş etkinliklerinde hep siyasiler ağırlıklı olarak güreş ağası seçildiler.

*

Kulağıma geliyor, bu kez yine bir milletvekili niyetleniyormuş.

Yeter!

Bu güreş festivaline maddi manevi emek veren, yüreğini ortaya koyan biri olsun bu kez. Güreş alanları siyasetçilerin ve belediye başkanlarının arka bahçesi olmaktan çıksın artık. Nikahlarına mı kıyıldı güreş ağalığı. Tamam ağalık vermekle olur, bir maaşınızı verin, hay hay!

Amla öyle kuru kuruya güreş ağası yok.

Ve işadamları…

Bir ide onlar sponsor olsunlar bazı etkinliklere, kazandıklarının bir bölümünü harcasınlar, biz de kendilerini güreş ağası ilan edelim.

*

Sami Kervancıoğlu, madem bu güreş festivalinin sponsoru, her şeyiyle kendini ortaya atıyor, tüm masrafları karşılıyor, her şeyi göğüslüyor, o vakit güreş ağalığı da MÜSİAD Başkanı, alpedo@kervan yönetim kurulu başkanı sıfatıyla güreş ağalığı yakışır ve hak ediyor.

Başkasına gerek yok!

Ve kimse de gırıklanmasın! sevgili Kervancıoğlu’na da yakışır üstelik!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol