banner1482

Düşman işgalinden kurtuluşumuzun 100. yılı ve etkinlikleri geride kaldı. Gelecek sene 12 Şubat’ta Allah nasip ederse 101. yılı kutlayacağız. Hepse geride kaldı ama bir gerçek var, kentin tanıtımı yetersiz, noksan, az ve kifayetsiz. Ankara’da, İstanbul’da güçlü bir lobimiz bile yok. Bizi kimse tanımıyor. Bazı sektörlerde markayız, öndeyiz ama biz çalıp kendimiz oynuyoruz. Bugün için dahi bizi Doğu’da, Güneydoğu’da bilen ve söyleyen okumuş cahillerimiz var. Neden? Çünkü kendimizi tanıtmaktan aciz aldık senelerdir. Kör kuyularda unutulduk. Peki neler yapmalıyız bu şehir için?

*

Buradan hareketle;

1- Kahramanmaraş Gelişim Vakfı (KGV) kurulmalı

2- Bu vakıf atik, dakik ve pratik hareket edebilecek şekilde yapılanmalı. Kesinlikle bürokratik oligarşiye teslim edilmemeli.

3- Yönetim ve kurucular kurulunda seçilmiş yerel yöneticiler olmalı. Belediye başkanları, ticaret odası başkanı, İl bazında en az 50 bin üyesi olan siyasi parti il başkanları, üye sayısı 5 bini geçen yerel-ulusal Maraş dernekleri ve vakıfları başkanları, Kahramanmaraşlı olup istihdamı 3 bin üzeri olan yerel-ulusal işadamları, yerel vergi ve ihracat sıralamasında ilk 3’e giren işletme sahipleri olmalı.

4- İcra kurulu maaşlı ve işinin ehli profesyonellerden oluşmalı.

5- Genel merkezi Maraş olmalı, lakin eş zamanlı olarak İstanbul ve Ankara'da temsilcilikleri açılmalı.

6- Kahramanmaraş edebiyatına, sanatına, tanıtımına, sanayisine, siyasetine, kalkınmasına vb. emek vermiş, kanaat önderliği yapan kişilerden Akiller Heyeti kurulmalı mutlaka görüşlerine itibar edilmeli.

*

Kentlerin gelişmesi, kalkınması ve tanınması için sivil toplum kuruluşlarının önemi büyük. Senelerdir bunu ihmal ettik, olanlar da kendi kabuklarına çekilince, herkes ‘bana değmeyen yılan bin yaşasın!’ havasına girdi.

Senelerin ihmali bu şehri bir adım ileri götürmezken, hiç olmazsa bu fırsatı iyi değerlendirelim.

Netice olarak, herkes bu meselede bir kamuoyu oluşturmalı. Makus talihe, gidişata bir dur demeli. Gaziantep 6 milyar dolarlık ihracat yaparken, biz 1 milyar dolarlık ihracat rakamı ile övünüyoruz.

*

Kahramanmaraş Gelişim Vakfı, bu kentin tarihi, kültürel, sosyal değerlerini ortaya çıkartması açısından önem arz ediyor.

Haydi, bari bu imkânı fırsata çevirelim! Gecikmeden…

Hep birlikte.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol